Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ντείβιντ Μπέκαμ για τις ικανότητες του Λιονέλ Μέσι, εξυμνώντας τον Αργεντινό ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Γερμανία.

Ο παλαίμαχος Άγγλος με δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της Adidas στο Youtube, τόνισε την προσφορά του Μέσι στην πορεία της Αργεντινής, χωρίς όμως να θεωρεί κάποια απ’ τις δύο ομάδες του τελικού φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Παράλληλα, μίλησε για την παρουσία του Χάμες Ροντρίγκες στη διοργάνωση, αλλά και στην εικόνα που έδειξαν Κόστα Ρίκα και Κολομβία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπέκαμ:
Για τον Λιονέλ Μέσι: «Είναι φανταστικός. Δίνει τόσο μεγάλη ευχαρίστηση στον κόσμο με τον τρόπο που παίζει. Αυτό που τον κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι ότι παίζει καλά και ως συμπαίκτης, είναι πολύ ομαδικός παίκτης. Έχει φοβερή ατομική ικανότητα, αλλά η νίκη σημαίνει τα πάντα γι’ αυτόν. Θα είναι ο πρώτος που θα πανηγυρίσει με οποιονδήποτε συμπαίκτη του κι αν σκοράρει. Αυτό, νομίζω λέει πολλά.

Είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια πίεση στο να παίζεις για την Αργεντινή, αλλά το να φτάσει τόσο μακριά είναι απίστευτο. Σημαίνει τόσα πολλά γι’ αυτόν, για την οικογένειά και οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, το ότι ο Μέσι θα παίξει σ’ αυτό το επίπεδο
».

Για τον τελικό: «Το ότι αυτές οι δύο ομάδες έφτασαν μαζί στον τελικό είναι φανταστικό. Η Γερμανία ήρθε στη Βραζιλία με μεγάλη εμπειρία, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έφτασαν τόσο μακριά. Δεν έχει έναν συγκεκριμένο σταρ, είναι μια υπέροχη ομάδα που παίζουν καλά μαζί. Η Αργεντινή έχει ένα σύνολο ταλαντούχων παικτών που παίζουν με πολύ πάθος. Όμως είμαι ενθουσιασμένος που θα δω τον Λιονέλ να παίζει».

Για τη γενικότερη εικόνα του Μουντιάλ: «Ήταν ένα φοβερό Παγκόσμιο Κύπελλο. Το γεγονός ότι είδαμε ομάδες σαν την Κόστα Ρίκα και την Κολομβία να αγωνίζονται με αυτόν τον τρόπο και ότι είδαμε ορισμένους φοβερούς νέους παίκτες να ξεχωρίζουν, είναι υπέροχο».

Για τον Χάμες Ροντρίγκες: «Το γκολ του (σ.σ. κόντρα στην Ουρουγουάη) ήταν ένα απ’ τα καλύτερα της διοργάνωσης. Είναι αρκετά νέος για να κάνει μια τέτοια σκέψη, να κινηθεί έτσι προς την μπάλα, να γυρίσει με αυτό τον τρόπο και να τελειώσει έτσι τη φάση.

Έχω ακούσει γι’ αυτόν αρκετές φορές. Ο κόσμος μου είπε πως είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά το να ξεχωρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και να παίξεις με τον τρόπο που έπαιξε, δείχνει πόσο ταλαντούχος είσαι. Θεωρώ πως έχει πολύ μέλλον. Είναι αρκετά ταλαντούχος παίκτης και εμφανίσιμος . Έχει όλο το πακέτο
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube