Η Μπασκόνια ήταν πολύ ανώτερη από την αδύναμη Άλμπα Βερολίνου, ο Μάρκους Χάουαρντ τα έβαζε από παντού και οι Ισπανοί πήραν πολύ εύκολα τη νίκη με σκορ 80-57, για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Ο... δικός μας Νίκος Ρογκαβόπουλος έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι, πέτυχε 9 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να ξεκολλήσει όταν οι Γερμανοί είχαν μειώσει στο σκορ.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε τον βομβαρδισμό από τη γραμμή των 6,75 μ. από την πρώτη κιόλας επίθεση του αγώνα και με δύο τρίποντα από των Μπόλντγουιν και Λουβαβού-Καμπαρό έκανε γρήγορα το 6-0. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με την Μπασκόνια στο +11.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Τσίμα Μονέκε, που σίγησε σήμερα με μόλις 4 πόντους και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να πετυχαίνουν καλάθια, απέκτησαν προβάδισμα 20 πόντων (35-15). Με ένα σερί στα τελευταία λεπτά η Άλμα διαμόρφωσε το 39-26 του ημιχρόνου.


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Γερμανούς να μειώνουν ακόμα και στους 10, ωστόσο με τρίποντα των Χάουαρντ και Ρογκαβόπουλου, η Μπασκόνια ανέβασε τη διαφορά στους 16 (56-40). Ο Χάουαρντ συνέχισε το... βιολί του και με συνεχόμενους πόντους έκανε το 63-40, το οποίο ήταν και σκορ περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, με την Μπασκόνια να διατηρεί τη διαφορά των 23 πόντων και να ανεβαίνει στο 3-2. Από την άλλη, η Άλμπα Βερολίνου είναι στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας 1 νίκη και 4 ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 39-26, 63-40, 80-57

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube