Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία και με συνοπτικές διαδικασίες, η Μπασακσεχίρ επικράτησε (3-1) της Χαρτς στην Κωνσταντινούπολη, κλειδώνοντας την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League. Στον νοκ-άουτ γύρο συνεχίζει η Φιορεντίνα, στην οποία δεν έφτανε η νίκη (3-0) στη Λετονία, καθώς οι Τούρκοι υπερτερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 4ο λεπτό, με την κεφαλιά του Ενταγισιμίγε. Στο 33' ο Γκουλέρ πλάσαρε ψύχραιμα τον Γκόρντον και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 64ο λεπτό, ο Μπερκάι Οζκάν πήρε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε ωραία προσποίηση και σουτ,με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα για το 3-0, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης στην φάση των «16» για τους Τούρκους. Το μόνο που κατάφερε η Χαρτς, ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Άτκινσον στο 90'.

Την ίδια ώρα στη Λετονία, οι παίκτες της Φιορεντίνα μπήκαν φουριόζοι και άνοιξαν το σκορ στο 7', με κεφαλιά του Μπάρακ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πολύ όμορφη σέντρα του Σαπονάρα και έκανε το 1-0. Οι «βιόλα» χτύπησαν δις στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αρχικά με τον Καμπράλ (45') και στη συνέχεια με τον Σαπονάρα (45+2') για το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με το 3-0 υπέρ των Ιταλών να είναι και το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Μπασακσεχίρ-Χαρτς 3-1

(4' Ενταγισιμίγε, 33' Γκουλέρ, 64' Οζκάν - 90' Άτκινσον)

Ρίγα-Φιορεντίνα 0-3

(7' Μπάρακ, 45' Καμπράλ, 45+2' Σαπονάρα)

Βαθμολογία

Μπασακσεχίρ 13

Φιορεντίνα 13

Χαρτς 6

Ρίγα 2

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube