Σκληρό ματς περιμένει την Παρασκευή (11/10, 21:15) κόντρα στη Ζαλγκίρις για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως ανέφερε στη Media Day του Ολυμπιακού.

Ο 59χρονος κόουτς επεσήμανε ότι πρέπει να ματσάρουν οι Πειραιώτες την επιθετικότητα των Λιθουανών, ενώ μίλησε και για το θέμα με τα ριμπάουντ.

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Φιλίπ Πετρούσεφ (που απουσίασε από την προπόνηση της Πέμπτης) στο ματς με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

-το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην Ζαλγκίρις: «Η εικόνα που έδειξε απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν ενθαρρυντική για εκείνη. Έπαιξε με μεγάλη επιθετικότητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου και κυρίως στην άμυνα. Έπαιξαν πολύ σκληρά και νιώθω ότι οι αντίπαλοι δεν το περίμεναν τόσο πολύ. Έκαναν εννέα κλεψίματα στην μπάλα τα οποία κατέληξαν σε τρανζίσιον. Βάζουν τα χέρια τους στην μπάλα, γενικά επιτίθενται πολύ στην μπάλα, προστατεύουν το καλάθι τους. Έχουν και μερικούς τοπ επιπέδου αμυντικούς παίκτες στο "4", στο "5" και στην περιφέρεια. Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να ματσάρουμε είναι η επιθετικότητα, το physicality που θα επιβάλουν στο παιχνίδι. Είναι ένα ματς που ο αντίπαλος δεν προϊδεάζει για σκληρό παιχνίδι, αλλά θα είναι ένα σκληρό ματς».

-τα χαμένα ριμπάουντ στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και πόσο έχει προλάβει η ομάδα να βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα: «Τα χαμένα ριμπάουντ είναι από τη μια ένα κομμάτι πνευματικό, είναι όμως και ουσιαστικό γιατί λείπουν οι δύο κορυφαίοι ριμπάουντερς της ομάδας. Ο Φαλ και ο Μιλουτίνοφ θεωρητικά θα λύσουν ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Βέβαια πολλά ριμπάουντ ήταν μακρινά, είχαν σχέση με συμμετοχή από πολλούς παίκτες. Το ζήτημα αυτή την στιγμή είναι η σκληρότητα. Η Ευρωλίγκα είναι μια λίγκα τέτοια που το ταλέντο είναι σημαντικό, αλλά επειδή υπάρχουν σίγουρα πολλοί καλοί παίκτες, καλοί προπονητές, στην τελική είναι μια λίγκα που παίζεται πολύ σκληρό μπάσκετ από την πρώτη αγωνιστική όχι μόνο στο τέλος και στα πλέι οφ. Οπότε αυτό είναι το ζητούμενο, ότι πρέπει σε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες να πας πρώτος, να έχεις διάθεση, να έχουν διάθεση όλοι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Εμείς είμαστε αυτή την εποχή σε διαδικασία βελτίωσης, δεν είμαστε τόσο συμπαγείς όσο θα έπρεπε. Νομίζω είναι φυσιολογικό, έχουμε καινούργιους παίκτες, ο καθένας πάει να αναγνωρίσει το παιχνίδι του άλλου και αυτό μας κάνει πιο διστακτικούς, πιο αναποφάσιστους».

- την απουσία του Πετρούσεφ από την προπόνηση: «Δεν έχει κόβιντ ή κάτι παρόμοιο. Ελπίζουμε αύριο να είναι καλά. Σήμερα δεν θα κάνει προπόνηση, πήγε σπίτι του γιατί δεν ένιωθε καλά».

- για το πότε αυτό που έχει στο μυαλό του θα αρχίσει να φαίνεται στο παρκέ: «Δεν μπορώ να το προσδιορίσω χρονικά γιατί καταρχήν έχει σχέση με το πότε θα επιστρέψουν οι τραυματίες μας. Αυτή την στιγμή οι προπονήσεις μας έχουν μεγάλη ένταση αλλά δεν μπορούν να έχουν μεγάλη διάρκεια. Εχθές (09/10) ήταν η πρώτη προπόνηση του Φαλ. Μέχρι τώρα είχαμε μόνο 2 ψηλούς στην προπόνηση. Έχει να κάνει λοιπόν με αυτό. Το πότε θα προπονηθεί όλη η ομάδα μαζί. Εχθές μπήκε ο Φαλ, ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να μπει και ο Μιλουτίνοφ, θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, θα αυξηθεί και η διάρκεια της προπόνησης και μοιραία θα αυξηθεί και η διάρκεια καλής απόδοσης στα παιχνίδια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube