Ο Ντμίτρι Μπαγκά, μετά από ένα σύντομο πέρασμα ενός χρόνου από το πρωτάθλημα της Λετονίας και τη Λιεπάγια, επέστρεψε τον περασμένο Απρίλη στην πατρίδα του για λογαριασμό της άπειρης από ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και σκληροτράχηλης Κυπελλούχου Λευκορωσίας Γκόμελ, της οποίας την αντίσταση καλείται να κάμψει ο Άρης στον δρόμο προς τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο διεθνής μέσος, που ανδρώθηκε στις ακαδημίες της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και πραγματοποίησε με αυτή 306 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνίστηκε στα μέρη μας με τη φανέλα του Ατρομήτου τη σεζόν 2016/2017. Με τους Περιστεριώτες πήρε μέρος σε 26 παιχνίδια στη Super League και τρεις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου κατάφερε να σημειώσει ένα τέρμα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Ερωτηθείς για τις αναμνήσεις του από τη χώρα μας, αλλά και τις διαφορές με τη δίκη του πατρίδα, ο 32χρονος μέσος ανέφερε: «Μου άρεσε να ζω και να αγωνίζομαι στην Ελλάδα, είναι μια όμορφη και ηλιόλουστη χώρα. Έχετε διαφορετικό κλίμα από εμάς. Μου άρεσε να ζω εκεί και θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά στο πρωτάθλημα σας, παρόλο που, πλέον, δεν μοιάζει εύκολο. Αν και γενικά τη χώρα μου δεν την αλλάζω.

Διαθέτετε ένα πρωτάθλημα πολύ καλού επιπέδου, ανώτερο από αυτό της Λευκορωσίας. Σε σύγκριση με το δικό μας, που βασίζεται πολύ στη δύναμη, στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό. Η Super League διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που αρέσκονται να παίζουν με την μπάλα στα πόδια
».



Όσον αφορά τα παιχνίδια με τον Άρη, που πλησιάζουν, ο Μπαγκά δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, ο Άρης έχει πολύ κόσμο που τον ακολουθεί και μια ποιοτική ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Το γεγονός πως τερμάτισαν 3οι δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι και πως προέρχονται από μία εξαιρετική σεζόν.

Το προπονητικό επιτελείο θα μας δείξει όλα τα δυνατά και αδύναμα σημεία των παικτών του Άρη και της ομάδας συνολικά. Θα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι όταν πρέπει, είναι σίγουρο. Το κλίμα στην ομάδα μας είναι εξαιρετικό.

Φυσικά, το γεγονός πως θα αγωνιστούμε και τις δύο αναμετρήσεις στο γήπεδο του Άρη, του δίνει ένα πλεονέκτημα. Αν παίζαμε στο γήπεδό μας θα είχαμε μεγάλη ώθηση από ένα γεμάτο γήπεδο για να τα καταφέρουμε
».

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube