Την πρόκριση στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος πήρε το βράδυ της Δευτέρας (12/06) η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με το δεύτερο της break κόντρα στην Μπανταλόνα (73-94) έκανε το 3-1 στην ημιτελική σειρά της ACB.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου οι γηπεδούχοι έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο και κράτησαν χαμηλά στο σκορ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, κλείνοντας το πρώτο εικοσάλεπτο στο -3 (35-38). Η συνέχεια ωστόσο άνηκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του Τσους Ματέο, η οποία χάρη σε ένα ξέσπασμα στα μέσα της τρίτης περιόδου, ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια τιμή. Μάλιστα, στο τέταρτο δεκάλεπτο, η διαφορά εκτοξεύτηκε μέχρι και το +23, με τους Μαδριλένους να παίρνουν άνετα το τρίτο ροζ φύλλο της σεράς.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Μάριο Χεζόνια και Ντζάναν Μούσα με 16 πόντους ο κάθε ένας, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να ακολουθεί με 15 πόντους και 8 ασίστ και τον Γιαμπουσέλι να προσθέτει 14 πόντους. Για την Μπανταλόνα, ξεχώρισε ο Πάρα με 17 πόντους.


Πλέον, οι «μερένχες», περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στους τελικούς, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Ουνικάχα Μάλαγα, με τους «μπλαουγκράνα» να προηγούνται 2-1 στις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-38, 49-63,

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube