Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι της ομάδας όπου έχει πραγματοποιήσει ένα 4/4 στο φετινό Nations League και ο στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρωτιάς, σε έναν όμιλο που βρίσκεται και το «μεγαθήριο» Αγγλία, την οποία και η Ελλάδα λύγισε μέσα στο Γουέμπλεϊ (2-1, 10/10).

Η πορεία αυτή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έχει ανοίξει τον δρόμο έτσι ώστε στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 η Ελλάδα να βρίσκεται εκτός απροόπτου στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η κλήρωση για την ευρωπαϊκή ζώνη θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την UEFA. Ο πρώτος του κάθε ομίλου παίρνει απευθείας την πρόκριση στην τελική φάση του παγκόσμιου κυπέλλου ενώ οι δεύτεροι θα μπουν σε μία διαδικασία playoffs.

Οι 16 ομάδες των playoffs θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια με μονά νοκ-άουτ παιχνίδια, ημιτελικά και τελικό, με τους τέσσερις νικητές να παίρνουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Ενώ επιπλέον ευκαιρία για να προκριθούν στο Μουντιάλ θα έχουν και οι τέσσερις καλύτεροι πρώτοι του Nations League, μία θέση που διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις και η Εθνική Ελλάδος.

Το Μουντιάλ του 2026 θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως και τις 19 Ιουλίου σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, ενώ η προκριματική φάση θα διαρκέσει από τον Μάρτιο του 2025 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube