Τεράστια νίκη για τη Μονακό! Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη νίκησε με σκορ 91-82 τη Φενέρμπαχτσε μετά από ματσάρα στο «Gaston Medicin» για την 30ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ανέβηκε στο 18-12 και έριξε τους Τούρκους στο 20-10.

Πλέον, οι Μονεγάσκοι έκαναν πολύ ισχυρό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας και (τουλάχιστον) την τέταρτη θέση. Από την άλλη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ μπορεί να δει τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει «απειλητικά» στη δεύτερη θέση, αν νικήσει την Άλμπα (21/03, 21:15).

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με τη Φενέρ να μπαίνει καλύτερα αλλά τους γηπεδούχους σταδιακά να παίρνουν το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα. Καμία ομάδα δεν κατάφερε, πάντως, να πάρει διψήφιο προβάδισμα, κάτι που δείχνει πόσο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι.

Στην τελευταία περίοδο, η αναμέτρηση έγινε... ροντέο, καθώς οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον πόντο (76-75) και έδειξαν ικανοί για το «διπλό». Παρόλα αυτά, ο Μάικ Τζέιμς έβαλε μεγάλα σουτ και τελικά υπέγραψε τη νίκη της Μονακό, με την ίσως κορυφαία φετινή του εμφάνιση.



Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μάικ Τζέιμς, που έκανε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 29 πόντους, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα (5/11 δίποντα, 5/8 τρίποντα). Κομβικός ο Ελί Οκόμπο με 16 πόντους και 6 ασίστ, ενώ 15 πόντους και 6 ριμπάουντ μέτρησε ο Ντάνιελ Τάις και 13 ο Τζόρνταν Λόιντ. Εκτός αποστολής έμεινε ο Γιώργος Παπαγιάννης, όπως και ο τραυματίας Νικ Καλάθης.

Από τους ηττημένους, σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 24 πόντους και 3 ασίστ. 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ είχε ο Μάρκο Γκούντουριτς, ενώ 10 πόντους και 4 ριμπάουντ μέτρησε ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς.

Στην επόμενη «διαβολοβδομάδα», η Μονακό θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις (25/03) εντός και τον Ολυμπιακό (27/03) εκτός έδρας. Η Φενέρμπαχτσε, από την άλλη, θα παίξει με την Παρί (25/03) και την Μπασκόνια (28/03) στην Πόλη.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 47-43, 63-58, 91-82

Μονακό (Σπανούλης): Οκόμπο 16 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μπλόσομγκεϊμ 2 (4 ριμπάουντ), Λόιντ 13 (3), Τάις 15 (7 ριμπάουντ, 3 λάθη, 2 μπλοκ), Ντιάλο 3 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Κορνελί, Τζαϊτέ 8 (4 ριμπάουντ), Μοτιεγιούνας, Τάρπι, Στράζελ 5 (1/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), Τζέιμς 29 (5/11 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/5 βολές. 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη)

Φενέρμπαχτσε (Γιασικεβίτσιους): ΜακΚόλουμ 24 (3/5 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Μπάλντουιν 9 (0/3 τρίποντα), Μέλι 2 (3 ριμπάουντ), Χέιζ-Ντέιβις 9 (1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπιμπέροβιτς 10 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χολ (3 λάθη), Γκούντουριτς 15 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Μπάνγκο 3 (3 ριμπάουντ), Κόλσον 2 (6 ριμπάουντ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ζέρβας: «Τι να προσέξει με Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός-Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για Γουόκαπ, τι ισχύει με Μένσα»

Ολυμπιακός: Πρίντεζης, Σπανούλης και Χάινς θυμούνται το έπος της Πόλης σε εντυπωσιακό βίντεο της Ευρωλίγκας!

Πετρίδης: «Φοβερή και συναισθηματική η συνέντευξη του Λεσόρ - Πονηρό το παιχνίδι με τη Μακάμπι»

Μπαρτζώκας: «Ο Ράιτ θα παίξει αύριο - Ο μήνας αυτός θα χρησιμοποιηθεί για να ανακάμψουμε ενόψει της τελικής ευθείας»

Ρεάλ Μαδρίτης: Αμφίβολοι για τη «διαβολοβδομάδα» Καμπάτσο και Φερνάντο

Ράιτ: «Έπρεπε να κάνω υπομονή, αλλά τώρα νιώθω πιο ευλογημένος από ποτέ»!

Χωρίς Λαρεντζάκη, Μιλουτίνοφ και Βιλντόζα στη Γαλλία ο Ολυμπιακός, μέσα Ράιτ και Σπάρταλης!

Αποδεκατισμένη με Παναθηναϊκό η Παρί

Ομπράντοβιτς: «Ίσως πρέπει να αρχίσουν να βρίζουν και μένα οι οπαδοί της Παρτίζαν»

Βιλερμπάν-Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του αγώνα