Κάζο, το οποίο θα εύχεται να μην στοιχίσει στην προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, υπέστη στο Κισινάου η Πολωνία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επέλεξε στο αρχικό σχήμα τον Νταμιάν Σιμάνσκι της ΑΕΚ, ηττήθηκε 3-2 από τη Μολδαβία, η οποία είχε βασικό τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού. Οι Πολωνοί, που προηγήθηκαν 2-0 στο 34', δέχθηκαν τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και υπέστησαν τη δεύτερη ήττα τους στη διαδικασία, μένοντας στους 3 βαθμούς. Από την άλλη, ήταν η πρώτη νίκη των Μολδαβών, που έφτασαν στους 5.

Το σκορ άνοιξε ο Μίλικ στο 12' και ο Λεβαντόφσκι στο 34' έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Όμως, με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48', ο Νικολαέσκου μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Το παιχνίδι «άνοιξε» με τους παίκτες των δύο ομάδων να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες, οι μεν γηπεδούχοι για να ισοφαρίσουν, οι δε φιλοξενούμενοι για να «κλειδώσουν» το ματς. Με τον Νικολαέσκου να χρίζεται σκόρερ για δεύτερη φορά στο 79', η Μολδαβία έκανε το 2-2, «βάζοντας φωτιά» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και έξι λεπτά αργότερα, ήρθε ο Μπαμπόγκλο να… ξεράνει τους Πολωνούς και να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Τη δεύτερη νίκη μέσα σε τέσσερις μέρες πανηγύρισε η Αλβανία, η οποία πέρασε από το Τόρσαβν, επικρατώντας 3-1 των Νήσων Φερόε. Έτσι, έφτασε τους 6 βαθμούς και πέρασε μόνη στη 2η θέση, μειώνοντας στο -1 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Τσεχία. Από την άλλη, οι ηττημένοι γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα και παρέμειναν στην τελευταία θέση με 1 βαθμό.

Οι γείτονες πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Μπαϊράμι στο 20' και 12 λεπτά αργότερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη, αφού ο Τσικαλέσι έχασε πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή από τον Βάντσαλ. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Σιλβίνιο, ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Φάρο να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Με το… καλημέρα στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα, αυτή τη φορά με τέρμα του Ασλάνι στο 51'. Η ποιοτική διαφορά ήταν εμφανής και στις καθυστερήσεις, ο Μούτσι έγραψε το τελικό 1-3.

Η 4η αγωνιστική:

Μολδαβία-Πολωνία 3-2
(48', 79' Νικολαέσκου, 85' Μπαμπόγκλο - 12' Μίλικ, 34' Λεβαντόφσκι)

Νήσοι Φερόε-Αλβανία 1-3
(45'+1' Φάρο - 20' Μπαϊάμι, 51' Ασλάνι, 90'+1' Μούτσι)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (7/9):

Τσεχία-Αλβανία (21:45)
Πολωνία-Νήσοι Φερόε (21:45)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube