Ο Νεμπόισα Τσόβιτς, πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, εξελέγη στην προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, όπως προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη σήμερα (1/10), και φυσικά θα παραιτηθεί από τους «ερυθρόλευκους», καθώς δεν μπορεί να κατέχει και τις δύο θέσεις ταυτόχρονα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του για την εκλογή του Τσόβιτς και τόνισε πως αποτελεί μία «φτηνή και αχρείαστη προσπάθεια εξαπάτησης» που «ντροπιάζει όποιον εμπλέκεται στο μπάσκετ μας».

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Η Παρτίζαν δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα του νεοκλεγέντος προέδρου της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ (σσ. Νεμπόισα Τσόβιτς), ούτε πιστεύει ότι είναι καλή επιλογή για το σερβικό μπάσκετ.

Χωρίς να θέλω να σχολιάσω το ποιος ψήφισε πως και γαιτί, πρέπει να πω ότι η παρουσία 28 εκ των 30 εκπροσώπων, δεν συνιστά ομοφωνία και ένας τέτοιος ορισμός είναι μια φτηνή και αχρείαστη προσπάθεια εξαπάτησης.

Πιστεύω πως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πρέπει να είναι ένας αξιοσέβαστος, ειλικρινής και ικανός άνδρας και πως αυτή η απόφαση μειώνει και ντροπιάζει όποιον εμπλέκεται στο μπάσκετ μας με οποιονδήποτε τρόπο»
.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube