Είναι γνωστό πως ο Σβι Μίχαϊλιουκ αποτέλεσε έναν μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι για τις θέσεις «2» και «3», και θα μπορούσε να απασχολήσει ξανά με τους «πράσινους» σε αναζήτηση παίκτη.

Παρόλα αυτά, ο Ουκρανός επέλεξε το NBA και φαίνεται πως θα βρει, τουλάχιστον αρχικά, μία θέση στη λίγκα, και συγκεκριμένα στους Σέλτικς. Αυτό τουλάχιστον τονίζει ο insider των «Κελτών» Κρις Φόρσμπεργκ, ο οποίος έδωσε την εκτίμησή του για το τελικό ρόστερ της ομάδας, μέσα στο οποίο συμπεριέλαβε και τον Μίχαϊλιουκ.

Όπως τονίζει, ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους 14 παίκτες (χωρίς τα two-way συμβόλαια) με τους οποίους η ομάδα της Βοστόνης θα ξεκινήσει τη σεζόν, αφού το μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο που έχει υπογράψει δεν είναι επιβαρυντικό, αλλά αντίθετα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως αντάλλαγμα σε κάποιο trade. Οι εμφανίσεις του στην preseason, επίσης, ήταν ενθαρρυντικές, αφού ο Μίχαϊλιουκ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 3 αγώνες προετοιμασίας, με 12 πόντους κατά μέσο όρο και 44% στο τρίποντο.

Θυμίζουμε πως ο Ουκρανός άσος έχει υπογράψει μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο ενός έτους έναντι συνολικά 2.346.614 δολαρίων, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες δικλείδες. Αν αποδεσμευτεί στην περίοδο προετοιμασίας, τότε θα εισπράξει 200.000 δολάρια και θα είναι ξανά ελεύθερος. Εφόσον παραμείνει στην ομάδα όταν αρχίσει η σεζόν στο ΝΒΑ στις 25 Οκτωβρίου, θα εξασφαλίσει το 50% του συνολικού συμβολαίου, δηλαδή 1.173.307 δολάρια. Αν μείνει στην ομάδα και δεν απομακρυνθεί πριν τις 7 Ιανουαρίου, θα πάρει το πλήρες ποσό του αρχικού συμβολαίου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube