Ο κύβος ερρίφθη στον Ολυμπιακό στο θέμα του προπονητή. Ο Μίτσελ είναι ο εκλεκτός για τον αντικαταστάτη του Κορμπεράν, με την επιλογή να μην προκαλεί έκπληξη. Διότι είναι αρκετά τα δεδομένα που πρέπει να υπολογίσουμε και τα γνώριζαν στους «ερυθρόλευκους» όταν έκαναν την παραπάνω επιλογή.

Ο Μαρθελίνο μπορεί να ήταν ο διακαής πόθος (τα τελευταία χρόνια) και πιθανότατα εφόσον ερχόταν θα… έπιανε, αλλά ήταν και τρομερά δύσκολη περίπτωση. Ο Λοράν Μπλαν ήταν εξ αρχής ένα μεγάλο ρίσκο, ενώ άλλα ονόματα που γράφτηκαν δεν θα τα βάλουμε καν στην συζήτηση. Φυσικά, πρέπει να υπολογίσουμε σε αυτά και το γεγονός πως η εκκίνηση του Ολυμπιακού δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Όπως και το γεγονός πως δεν είναι εύκολη η απόφαση ενός τεχνικού που είναι ελεύθερος και ίσως προέρχεται από μια ή δύο κακές σεζόν, να αναλάβει ένα δύσκολο καράβι όπως αυτό των Πειραιωτών και να «ρισκάρει». Ο Μίτσελ μπαίνει στη συζήτηση στο τελευταίο κομμάτι, αλλά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Και εξηγούμαστε παρακάτω…

Με το ρόστερ να έχει πολλά βαρβάτα ονόματα, μεγάλη ποιότητα αλλά και μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, το κύριο μέλημα του Ολυμπιακού ήταν να βρει έναν καλό διαχειριστή. Ο Μίτσελ φυσικά και είναι τέτοιος! Τεράστια φιγούρα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι… Μαρσέλο-Χάμες, ένας άνθρωπος που έχει το κύρος και την προσωπικότητα για να βάλει σε μια σειρά τα αποδυτήρια. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά! Είναι ο «ψυχολόγος» στα αποδυτήρια που μπορεί να επαναφέρει τον ενθουσιασμό στους «ερυθρόλευκους» και να… αντιστρέψει τον φόβο που έβγαζε η ομάδα στο γήπεδο σε πάθος.

Σε πολλούς το όνομα του Μίτσελ μπορεί να ηχεί ως προσωρινό, αλλά ίσως να μην είναι έτσι. Σύμφωνοι, πως μετά τον Ολυμπιακό ο Ισπανός δεν τα πήγε (καθόλου) καλά σε Χετάφε, Mάλαγα και επιεικώς μέτρια σε Μαρσέιγ, Πούμας. Παρόλα αυτά, στον Ολυμπιακό μπορεί, εφόσον έρθει ένας ικανός τεχνικός διευθυντής να τον πλαισιώσει, να «απογειώσει» το ρόστερ. Είπαμε, είναι εξαιρετικός διαχειριστής και μέτριος ως μάνατζερ μιλώντας για το κομμάτι των μεταγραφών.

Ένας μεγάλος μύθος που συντηρήθηκε γύρω από τον Μίτσελ ήταν πως ο βοηθός του στη θητεία του στον Ολυμπιακό, Βίκτορ Σάντσεθ, ήταν αυτός που έκανε όλη τη δουλειά με το διάβασμα των αντιπάλων. Ο Σάντσεθ βέβαια όταν κλήθηκε να κοουτσάρει ως πρώτος τεχνικός παρέταξε μία κάκιστη ομάδα που δεν ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο, ήταν φανερά ανέτοιμη αγωνιστικά (από κάθε άποψη) και απέτυχε με το ξεκίνημα. Οπότε, ας το αφήσουμε και αυτό στο χρονοντούλαπο, αφού ναι μεν τον βοηθούσε αλλά δεν ήταν όπως ο… Αντόνιο Πίντους για την Ίντερ του Κόντε και τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν!

Ο Μίτσελ έχει «χάσει» ήδη πολλούς οπαδούς. «Μόνο στον Ολυμπιακό έπιασε», είναι το βασικό «επιχείρημα» στα social media όπως και το «δείτε τι έκανε στη Χετάφε, τον κυνηγούσαν οι οπαδοί στη Μαρσέιγ». Ας θυμηθούν όσοι τα λένε αυτά και τον Ρομπέρτο. Ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, ο οποίος τις μεγαλύτερες στιγμές στη ζωή του τις πέρασε με τα ερυθρόλευκα. Στην Μπενφίκα τον θεωρούν ακόμη από τους χειρότερους της ιστορίας της, σε Μάλαγα, Εσπανιόλ, Γουέστ Χαμ δεν ήταν ότι έκανε και… παπάδες. Αυτό δεν τον κάνει, όμως, κακό τερματοφύλακα!

Ο Μίτσελ ήταν ο τελευταίος προπονητής που πέτυχε στο Champions League με τον Ολυμπιακό. Ο άνθρωπος που άγγιξε τους «8» του Champions League και η ατυχία του στέρησε την... ιστορία, έχοντας κατέβει χωρίς σέντερ φορ καθαρό, με τον πιτσιρίκο τότε Βέργο να μπαίνει αλλαγή στην επίθεση. Έχοντας για αγαπημένη διάταξη, ουσιαστικά, το 4-4-1-1 (με τα δύο χαφ και τα δύο εξτρέμ στην ευθεία), παίζοντας πολλές φορές με έναν… καθρέπτη απέναντι στους αντιπάλους του και εγκλωβίζοντάς τους μέσα στο δικό τους παιχνίδι. Βάζοντας τον Ολυμπιακό να παίξει στον ρυθμό τους, παίρνοντας ακόμη και αδικαιολόγητα ρίσκα που μπορεί να οδηγούσαν σε μια βαριά ήττα (σ. 4-0 από την Ατλέτικο).

Αυτή είναι, όμως, η φιλοσοφία του, η ιδιοσυγκρασία του. Η ομάδα του είναι η καλύτερη, μπορεί να κερδίσει τον καθένα! Και οι «ερυθρόλευκοι» το θέλουν αυτό όσο δεν πάει τη συγκεκριμένη στιγμή…


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube