Στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να εμπλέκεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Άποψη» και πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, τόνισε ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί μια σχέση πολυιδιοκτησίας ομάδων, αλλά σε περίπτωση που γίνει, τότε τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ, ενώ τόνισε ότι είναι πρωτοφανές, δύο επιχειρηματίες να είναι πλέον μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ξάνθη.
Όσα είπε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στον Κυριάκο Θωμαΐδη
Για τα δημοσιεύματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης: «Με μια ματιά που έριξα στα χαρτιά, έχω σχηματίσει γνώμη, αλλά αν δεν τελειώσω τη μελέτη δεν μπορώ να έχω γνώμη. Τα πράγματα όμως δεν είναι καλά. Το θέμα της πολυ ιδιοκτησίας είναι αυτό που λέμε... αυτό που κάνει νιάου νιάου είναι η γάτα; Δύο μεγάλου βεληνεκούς επιχειρηματίες, ξαφνικά παρουσιάζονται σαν μέλη ενός διοικητικού συμβουλίου με κάποιον άνθρωπο που έχει σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη και αυτό γεννάει απορίες. Από εκεί και πέρα, στο νομικό σκέλος δεν είναι εύκολα τα πράγματα, διότι δύο επιχειρηματίες, ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης, πούλησαν το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης σε κάποιον γνωστό-συγγενή του Σαββίδη.
Για μένα είναι δύσκολο, δύο επιχειρηματίες να μείνουν απλά μέλη σε ένα διοικητικό συμβούλιο και να αφήσουν έναν άλλο να κάνουν κουμάντο. Βέβαια το να αποδείξει κάποιος ότι η Ξάνθη ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι εύκολο. Αν δεν δούμε τη γάτα... μένουμε με τον ήχο. Είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω ότι δύο επιχειρηματίες πούλησαν μια ομάδα, για να κάνει κάποιος άλλος άσχετος κουμάντο. Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού θα κρίνει τι θα γίνει. Όπως φαίνεται υπάρχει ένα μεγάλο νούμερο που έχει δοθεί σε ένα πρόσωπο που έχει σχέση με το σάιτ του κ. Σαββίδη, με την εταιρία που διοικεί το Open του κ. Σαββίδη. Θέλω να δω όλα τα χαρτιά και να είμαι δίκαιος».
Για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκης: «Θεωρώ απαράδεκτο να πηγαίνουν ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, εν μέσω φιλάθλων. Δεν με απασχολεί τι έγινε στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείς να λες στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού ότι δεν έχει διαπίστευση. Αυτά δεν γίνονται, όπως δεν γίνεται να υπάρχει κόσμος εκεί που μπαίνουν οι ομάδες. Η απορία μου είναι τι ρόλο παίζει η Διοργανώτρια Αρχή και οι παρατηρητές. Είναι κάτι που ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ είχα προσέξει να το διασφαλίσω. Ο παρατηρητής της Σούπερ Λίγκας τι έκανε; Με ενόχλησε ότι ένας ποδοσφαιριστής πάει να παίξει μπάλα, και ξαφνικά υπάρχουν κάποιοι και κάνουν ντου. Αυτό είναι μια απαράδεκτη ψυχολογική βία που υπάρχει.
Έχω καλή γνώμη για τον κ. Λυσάνδρου, αλλά πως γίνεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ να είναι πρόεδρος της Λίγκας. Δεν είναι διακριτός ο ρόλος. Από τη στιγμή που υπάρχουν συμφέροντα μέσα στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κάνει κάτι. Αυτή είναι η δική μου άποψη και αυτό έκανα όταν ήμουν εγώ πρόεδρος. Μάλιστα, πριν λήξει η θητεία μου για πολιτικούς λόγους είχαν ζητήσει να φύγουν και τότε 22 ομάδες στάθηκαν δίπλα μου και είπαν όχι. Τα βάζουν με τον Γραμμένο. Γιατί; Αφού δούλευε στον Σαββίδη. Πως θα ασκήσει αμερόληπτα τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου. Ο κ. Αγραφιώτης ας πούμε κοιτάει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, το ίδιο και οι παράγοντες της ΑΕΚ».