Για δικαίωση των κόπων της κόρης της έκανε λόγο η μητέρα της Άννας Κορακάκη, Φωτεινή Χριστοδούλου, τονίζοντας πάντως την απουσία της πολιτείας από το πλευρό της.

«Επικοινωνούμε συχνά από χθες. Είναι ευτυχισμένη, αλλά έχει έναν ακόμη αγώνα μπροστά της και συνεχίζει το πρόγραμμα προετοιμασίας. Η Άννα έδειξε μεγάλη αφοσίωση στο άθλημα, δούλεψε πολύ μεθοδικά για πολύ καιρό και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους της», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση.

«Είμαι πολύ περήφανη. Η επιτυχία ήρθε από σκληρή δουλειά από την κόρη και το σύζυγό μου. Είναι δικαίωση των κόπων τους για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό. Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία θα πω πως ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα που παίζει αύριο δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η Άννα άρχισε την ενασχόλησή της με το στίβο και όταν στράφηκε στη σκοποβολή αρχικά δεν της άρεσε. «Ξεκίνησε το στίβο, αλλά κάποια σωματικά εμπόδια την έφεραν εκτός και ο μπαμπάς της την έφερε στη σκοποβολή. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε, αλλά μετά τις πρώτες προπονήσεις τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και ο μπαμπάς της είπε πως αν δουλέψει σε λίγα χρόνια θα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια ή ολυμπιονίκης», ανέφερε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιόκιτς, Κάρι, ΛεΜπρόν και Φουρνιέ: Βγάζει ντοκιμαντέρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το Netflix!

H ΔΟΕ αντικαθιστά τα δέκα ολυμπιακά μετάλλια του Γκάρι Χολ που χάθηκαν στις φωτιές του Λος Άντζελες

Υποψήφιος ΔΟΕ θέλει Ολυμπιακούς Αγώνες ταυτόχρονα σε πέντε ηπείρους

Μόνος υποψήφιος για πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ο Καπράλος

Η Άγκνες Κελέτι, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και η γηραιότερη εν ζωή Ολυμπιονίκης, πέθανε σε ηλικία 103 ετών

Τίμησε τους Ολυμπονίκες και Παραολυμπιονίκες του Παρισιού η Βουλή

Στην Παναγία των Παρισίων η καμπάνα των Ολυμπιακών Αγώνων

Φαντασμαγορική η τελετή για τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2004, 2024

Συνεχάρη Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες του Παρισιού η Σακελλαροπούλου

Γκουντούρα: «Έγιναν λάθη από τη διαιτησία, αλλά τώρα δεν αλλάζει κάτι»