Αυτή την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στο Α’ νεκροταφείο θα τελεστεί η κηδεία του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Ο σπουδαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης, με το πλούσιο έργο, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής.

Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Επέλεξε να αφήσει τις ΗΠΑ, όπου ήδη είχε αρχίσει να κάνει μεγάλη καριέρα και να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών (Ζωή Κουρούκλη, Νανά Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιοβάννα, Μαρινέλα, Ρένα Κουμιώτη, Γιάννης Βογιατζής, Γιάννης Πουλόπουλος, Τόλης Βοσκόπουλος, Στράτος Διονυσίου κ.α.), πολλούς από τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα τραγούδια του. Τιμήθηκε επανειλημμένα με πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, ενώ με το έργο του «Ο Δρόμος» (σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου) κατέχει αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση στην ελληνική δισκογραφία.

Ο Μίμης Πλέσσας ασχολήθηκε με τη σύνθεση μουσικής στον κινηματογράφο και στο θέατρο, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 100 ταινίες και δεκάδες παραστάσεις.

Υπήρξε επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων, της Εταιρείας Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος, της ΕΡΓΗΜ (σύγχρονης μουσικής) και πολλών άλλων καλλιτεχνικών συλλόγων. Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών (2010) και διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube