Η δική μου ανακάλυψη είναι το μεζεδοπωλείο εστιατόριο Μικρή Βενετία. Κάποτε ήταν ο ΟΤΕ, και τον χώρο έχει ποτίσει το παλιό σλόγκαν: Μας φέρνει πιο κοντά!!!!! Ο χώρος, λιτά διακοσμημένος με υλικά που ξαφνιάζουν με τη χρήση που αποφάσισαν να τους δώσουν οι ιδιοκτήτες. Παλιά καφάσια στο τοίχο λειτουργούν σαν προθήκες για διάφορα αγαπημένα αντικείμενα, σπασμένα πιάτα και κουζινικά έχουν αναλάβει το φωτισμό και τσουβάλια που μοιάζουν να αιωρούνται στο ταβάνι δημιουργούν την ηχοαπορόφηση που χρειάζεται ένας τόσο ψηλοτάβανος χώρος. Την προσοχή σου κερδίζει και το παλιό ασπρόμαυρο μωσαϊκό που διατηρήθηκε ανέπαφο και θυμίζει ότι δύσκολα στις μέρες μας μπορείς να ανακαλύψεις τέτοιες τεχνικές.
Ο κατάλογος είναι μικρός με γεύσεις απ' όλη την Ελλάδα. Είχαμε ξεχάσει πόσο νόστιμα μπορεί να είναι δύο αυγά μάτια, ή ένα εξαιρετικής ποιότητας κομμάτι συκώτι μαγειρεμένο με ιδιαίτερο τρόπο που μας θύμισε τα παιδικά μας χρόνια τότε που η μαμά μας το τάϊζε γιατί περιείχε ¨σίδηρο" και θα μας έκανε δυνατούς σαν τον Ποπάϋ. Καβουρμάς από την Ξάνθη, απάκι & στακοβούτυρο από την Κρήτη, ξερή μυζήθρα από την Πελοπόννησο είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τους μάγειρες της ΜΙΚΡΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ, συνδυασμένα με φαντασία, μεράκι και γνώση της μαγειρικής τέχνης. Αυτή η ελευθερία στη δημιουργία είναι και ο λόγος που εκτός από το βασικό κατάλογο κάθε μέρα θα βρείτε και ένα μικρό μενού που σας ταξιδεύει γευστικά εντός & εκτός συνόρων:
Δοκιμάσαμε αρνάκι σιφναίϊκο με μυρωδικά στη γάστρα, ινδικά samosas και κοτόπουλο με σκορδοβούτυρο από τη Γαλλία. Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις αν θα προλάβεις να φας το αγαπημένο σου φαγητό εκτός από τη κλασική κράτηση τραπεζιού συχνά θα ακούσεις και : κράτα μας και 2 BANNOFFI. Παραφράζοντας λοιπόν τον Τσέχωφ εγώ (εμείς) προτρέπουμε:ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ !!!!!!