Με την… πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ εν όψει της ρεβάνς με τη Μίντιλαντ, μετά την ήττα (1-0) στη Δανία.

Καλός στο ξεκίνημα ο «δικέφαλος του Βορρά», που είδε όμως τους γηπεδούχους να σκοράρουν στην πρώτη τους καλή στιγμή, η οποία μάλιστα προήλθε από τεράστιο κενό στα μετόπισθεν. Μια φάση που μπορεί να εξηγηθεί με τη μη κάλυψη του Μιτρίτσα που είχε μεταφερθεί στα δεξιά, την έλλειψη συγκέντρωσης από τον Σίντκλεϊ αλλά και με την... παράμετρο του σκόρερ Άντερσον, η οποία δεν λήφθηκε υπόψιν όσο έπρεπε.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από την ήττα του ΠΑΟΚ στη Δανία, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Η ολιγωρία:
Οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου στέκονταν εξαιρετικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τις πρώτες ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα κρατούσαν τις θέσεις τους μην επιτρέποντας στους Δανούς να επιδοθούν στο γρήγορο παιχνίδι, στο οποίο αρέσκονται.

Όλα αυτά μέχρι το 20', όπου δημιουργήθηκε τεράστιο κενό στα αριστερά της άμυνας των Θεσσαλονικιών. Ανεπίτρεπτη φάση για το επίπεδο. Έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και αλληλοκάλυψης. Ο Σίντκλεϊ έχει χάσει την κίνηση του Άντερσον στην πλάτη της άμυνας. Βέβαια, σημαντικό ρόλο στη φάση έχει διαδραματίσει και το ότι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ο Μιτρίτσα βρισκόταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς να έχει μεταφερθεί κάποιος συμπαίκτης του στην πλευρά του.

*Η παράμετρος «Άντερσον»: Σημαντική παράμετρος στη φάση του γκολ ήταν και το ποιος ήταν ο σκόρερ. Το όνομα του Γιόελ Άντερσον μπορεί να μην είναι και από τα πλέον γνωστά, ωστόσο δεν θα χρειάστηκε και ιδιαίτερο ψάξιμο πριν το παιχνίδι σχετικά με τα αγωνιστικά χαρίσματα του 25χρονου άσου. Επτά ασίστ και ένα γκολ είχε μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν ο Άντερσον, ο οποίος αποτελεί έναν σύγχρονο δεξιό φουλ-μπακ, για τα δεδομένα τουλάχιστον της Μίντιλαντ. Αναμενόμενα ήταν τα ανεβάσματά του και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τα περιμένει.



*Το κάθετο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: Όπως σημειώθηκε, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στο ξεκίνημα. Ανεξάρτητα εάν αυτό εκφραζόταν και με τελική προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε αρκετά με κάθετο παιχνίδι. Μέχρι το γκολ. Μετά έπαθε… μπλακ άουτ. Στο δεύτερο μέρος επιδόθηκε αρκετά σε γυρίσματα από το αριστερό άκρο, ιδίως μετά την είσοδο του Βιεϊρίνια αντί του Μιτρίτσα.

Αδυνατούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, κάτι που οφείλεται και στο πολύ κακό πρόσωπο του Σβαμπ. Όταν ο παίκτης με την καλύτερη μεταβίβαση είναι ντεφορμέ, όταν λείπει και ο Κούρτιτς, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να δώσει λύση σ' αυτό το κομμάτι με την είσοδο του Μπίσεσβαρ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, παρόλα αυτά πήρε λίγα και από εκείνον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube