Το Champions League είναι μια διοργάνωση που λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, οι όποιοι έχουν κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και ταυτόχρονα έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στα γήπεδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η «Daily Mail» δημοσίευσε μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που είναι ρέκορντμαν συμμετοχών στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο, αφήνοντας το στίγμα τους στο άθλημα.


Τερματοφύλακας: Ίκερ Κασίγιας (156 συμμετοχές)




Ο Ισπανός πορτιέρο κρατάει το ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση, έχοντας παράλληλα κατακτήσει το «ιερό δισκοπότηρο» σε 3 περιπτώσεις (2000, 2002, 2014).

Δεξί μπακ: Γκάρι Νέβιλ (109 συμμετοχές)

Ένας παίκτης που πέρασε όλη του την καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζοντας μαζί της δυο φορές στην Ευρώπη, το 1999 και το 2008. Μάλιστα στην πρώτη κατάκτηση ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της επιτυχίας, αποτελώντας αναπόσπαστο μέλος της ενδεκάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε όλη την ονειρική χρονιά του περίφημου treble.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Πάολο Μαλντίνι (109 συμμετοχές)

Έχει φτάσει στην κορυφή τη Ευρώπης πέντε φορές με τη φανέλα της Μίλαν, όντας ο εμβληματικός αρχηγός της. Είναι ο γηραιότερος παίκτης που έχει σκοράρει σε τελικό Champions League, καθώς σημείωσε τέρμα απέναντι στη Λίβερπουλ στον αξέχαστο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Κάρλες Πουγιόλ (115 συμμετοχές)



Ο απόλυτος ήρωας της Μπαρτσελόνα αποτέλεσε την ψυχή στην άμυνα των Καταλανών για 15 χρόνια. Έχει σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο σαν αρχηγός σε τρεις περιπτώσεις (2006, 2009, 2011).

Αριστερό μπακ:

Ρομπέρτο Κάρλος (120 συμμετοχές)

Το δυνατότερο αριστερό πόδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου ήταν ένας από τους στυλοβάτες της αμυντικής γραμμής της Ρεάλ Μαδρίτης στην εποχή των «Γκαλάκτικος». Έχει σηκώσει ψηλά στον ουρανό το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά σε 3 περιπτώσεις, πριν μετακομίσει στη Φενέρμπαχτσε το 2007.

Κεντρικοί μέσοι:

Τσάβι (151 εμφανίσεις)

Ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα των ακαδημιών της «Μασία», είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της διοργάνωσης, αν εξαιρέσουμε τους τερματοφύλακες. Ένας «στρατηγός» στο χώρο του κέντρου που έβαζε όμορφες «πινελιές» στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα.

Κλάρενς Ζέεντορφ (125 συμμετοχές)



Ένας από τους «εγκέφαλους» της μεσαίας γραμμής των «ροσονέρι» για αρκετά χρόνια. Ο Ολλανδός μαέστρος έχει κατακτήσει 4 Champions League με 3 διαφορετικές ομάδες (Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν).

Εξτρέμ:

Ράιαν Γκίγκς (141 συμμετοχές)

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο «Ολντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απολάμβανε τα πιο ένδοξο χρόνια στην ιστορία της. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης 2 φορές, ενώ είναι δεύτερος στη λίστα που αφορά τον γηραιότερο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, πίσω από τον Φραντσέσκο Τότι.

Κριστιάνο Ρονάλντο (127 συμμετοχές)



Είναι το βαρύ πυροβολικό στα ευρωπαϊκά ματς, αφού μετράει ήδη 94 γκολ και ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει την καριέρα του. Έχει κερδίσει το τρόπαιο 3 φορές, ενώ έχει πετύχει τα περισσότερα χατ-τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (5), ισοβαθμώντας με τον Μέσι.

Επιθετικοί:

Ραούλ (142 συμμετοχές)


Άλλος ένας σπουδαίος παίκτης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει τρομοκρατήσει τα αντίπαλα δίχτυα στο Champions League, φτάνοντας τα 71 τέρματα. Μετράει 3 κατακτήσεις (1998, 2000, 2002) μέσα σε διάστημα 5 χρόνων.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (119 συμμετοχές)



Ο Σουηδός «killer» έχει κάνει 119 συμμετοχές, παίζοντας στο Champions League με τη φανέλα 6 ομάδων (Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν. Κατέχει την 6η θέση στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερς στην ιστορία της διοργάνωσης.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube