Το συγκεκριμένο καρέ, θα συγκρουστεί για 2η συνεχόμενη σεζόν στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Η εκκίνηση βρίσκει Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν από δύο πόντους, τον Αστέρα έναν πόντο και τον Ατρόμητο δίχως βαθμό. Στην περσινή σεζόν θυμίζουμε πως ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός άρχισαν από το ίδιο σημείο εκκίνησης με δύο βαθμούς, ενώ ο Αστέρας ήταν εκείνος που δεν είχε πόντο στη αφετηρία.

Tου Κώστα Μιαούλη

Τι θα γινόταν όμως αν οι τέσσερις μονομάχοι έμπαιναν στη διαδικασία των πλέι-οφ, με βάση τα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τόσο με απόλυτο αριθμό βαθμών ή με μια βαθμολογία που θα προέκυπτε κατά τα πρότυπα αυτής που βγαίνει και τώρα, αλλά με βάση τα μεταξύ τους αποτελέσματα; Ποιος θα είχε το πάνω χέρι και πόσο θα άλλαζαν οι ισορροπίες;

Το πάνω χέρι ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που στα παιχνίδια μεταξύ των τεσσάρων ομάδων είχε τους περισσότερους πόντους. Νίκησε δύο φορές τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο, είχε δύο ισόπαλα αποτελέσματα με τον Αστέρα, ενώ με τον Ατρόμητο είχε μια νίκη εντός και μια ήττα εκτός έδρας. Εκεί που υπάρχει σημαντικότατη διαφοροποίηση στα δεδομένα, είναι από εκεί και κάτω. Ο Αστέρας και ο Ατρόμητος έχουν μαζέψει εννέα πόντους στα ματς μεταξύ των τεσσάρων ομάδων. Η ομάδα της Τρίπολης είχε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόνο μια ήττα από τον Ατρόμητο εκτός. Από την άλλη η ομάδα του Περιστερίου είχε τρεις νίκες (όλες στην έδρα του) και τρεις ήττες (όλες εκτός έδρας) στα ματς με τους άλλους τρεις.

Εκείνος λοιπόν που φαίνεται να υστερεί πολύ είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε να πάρει όλους κι όλους τέσσερις πόντους στα έξι παιχνίδια με τους άλλους τρεις των πλέι-οφ. Έχασε και τα δύο παιχνίδια από το «τριφύλλι», έχασε εκτός έδρας και από Ατρόμητο και από τον Αστέρα και είχε μόνο μια νίκη με τον Ατρόμητο εντός και μια λευκή ισοπαλία στην Τούμπα με τον Αστέρα.
Αν τα πλέι-οφ, ξεκινούσαν με τους πόντους που μάζεψαν οι τέσσερις ομάδες μεταξύ τους στο πρωτάθλημα σε απόλυτους αριθμούς, η βαθμολογία θα είχε ως εξής:

ΠΑΟ 11
ΑΣΤΕΡΑΣ 9
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 9
ΠΑΟΚ 4

Τώρα αν τα πλέι-οφ διεξάγονταν με κριτήριο την παραπάνω βαθμολογία και την διαίρεση με το 5 της απόστασης της κάθε ομάδας με τον τελευταίο σε συγκομιδή στους μεταξύ τους αγώνες ΠΑΟΚ, τότε Παναθηναϊκός, Αστέρας και Ατρόμητος θα ξεκινούσαν με έναν πόντο, ενώ εκείνος που θα ξεκινούσε δίχως πόντο θα ήταν ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟ 1
ΑΣΤΕΡΑΣ 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1
ΠΑΟΚ 0

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube