Η επίθεση που δέχθηκε χθες βράδυ ο Αμρ Ουάρντα από ένοπλους κουκουλοφόρους αν μη τι άλλο είναι σοκαριστική και φυσικά καταδικαστέα. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρεί πως τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ξεκάθαρα πράγματα για να μην προκαλούνται παρεξηγήσεις. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη και καταδικαστέα επίθεση και θα είναι πολύ σημαντικό να διαλευκανθεί η υπόθεση από την αστυνομία.

Το πράγμα όμως ξεφεύγει από ορισμένους, καθώς επιχειρείται μια προσπάθεια σύνδεσης του Ολυμπιακού με την επίθεση στον Αιγύπτιο μέσο του Ατρόμητου, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα του Περιστερίου ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Από πού κι ως που όμως προσπαθούν κάποιοι να μπλέξουν τον Ολυμπιακό με το συγκεκριμένο συμβάν; Γιατί θέλουν να προκαλέσουν εντυπώσεις λέγοντας ο καθένας ό,τι θέλει.

Έχουν πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις που έκανε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ατρόμητου, Χρήστος Γαλαριώτης. «Δεν έχει ακούσει κάτι, ήταν τρομοκρατημένος, αυτό είναι και το λογικό καθώς όταν βλέπεις δύο κουκουλοφόρους να έρχονται κατά πάνω του με μαχαίρι και με όπλο είναι μεγάλο το σοκ. Δεν κατάλαβε κάτι» έχει τονίσει χαρακτηριστικά το στέλεχος της περιστεριώτικης ομάδας.

Κι όμως κάποιοι προσπαθούν να μπλέξουν σ’ αυτή την ιστορία τον Ολυμπιακό. Όταν ο ίδιος ο Ουάρντα φέρεται να έχει πει ότι δεν έχει ακούσει κάτι, κάποιοι άλλοι να θέλουν να εμφανίσουν την «δική τους αλήθεια».

Αν υπήρξαν συνθήματα εναντίον του Ουάρντα από οπαδούς του Ολυμπιακού στο ματς του Περιστερίου; Υπήρξαν. Υπήρξαν όμως και αποδοκιμασίες εναντίον του Ιγκλέσιας στην Τρίπολη, όταν ο μέσος του Αστέρα πανηγύρισε το γκολ της ομάδας του. Έτσι γίνεται στα γήπεδα, εκτός και αν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν ακούσει τα μύρια όσα σε άλλα γήπεδα.

Έχει αναρωτηθεί ποτέ κάποιος για το τι είδους συνθήματα έχουν ακούσει παίκτες του Ολυμπιακού από οπαδούς άλλων ομάδων; Είναι δυνατόν να συνδέει κάποιος τον Ολυμπιακό με την επίθεση, επειδή υπήρξαν συνθήματα εναντίον του Ουάρντα στο ματς των δύο ομάδων στο Περιστέρι;

Μήπως δεν υπήρξαν κόντρες του Ουάρντα και σε άλλα παιχνίδια με αντιπάλους άλλες ομάδες; Τι σημαίνει αυτό, ότι μπορεί κάποιος να συνδέει τα ονόματα των συλλόγων με την απαράδεκτη και καταδικαστέα επίθεση; Το σημαντικό είναι πως ο Ουάρντα είναι καλά στην υγεία του κι αυτό μετράει πάνω απ’ όλα. Ο ίδιος μάλιστα έλεγε στους ανθρώπους του Ατρόμητου πως αισθάνεται καλά και ότι θα είναι σε θέση να παίξει με την ΑΕΚ.

Κι επειδή καλό θα είναι κάποιοι να μην ξεχνούν, ας θυμηθούν τα όσα τράβηξαν τους προηγούμενους μήνες παίκτες του Ολυμπιακού (και όχι μόνο για να είμαστε ακριβείς), με τις συνεχόμενες διαρρήξεις στα σπίτια τους. Όλοι θυμούνται τις εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών της ομάδας του Πειραιά, καθώς οι ληστείες ήταν πολλές και το θέμα είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα.

Θυμηθείτε τις περιπτώσεις με τις διαρρήξεις στα σπίτια των Οτζίτζα, Ένγκελς, Προτό, Ελαμπντελαουί και Εμενίκε. Δεν φαντάζεται κάποιος ότι οι ληστές έμπαιναν στα σπίτια των παικτών του Ολυμπιακού κρατώντας λουλούδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πήγαιναν για να ληστέψουν και όχι για…επίσκεψη.

Είναι λοιπόν πολύ άστοχο να προσπαθούν κάποιοι να συνδέσουν τον Ολυμπιακό με την επίθεση στον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου. Πάρα πολύ άστοχο και προφανώς απαράδεκτο γιατί ξεπερνά κάθε όριο. Επαναλαμβάνουμε αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι ότι ο παίκτης του Ατρόμητου είναι καλά στην υγεία του. Και τέτοιου είδους επιθέσεις είναι καταδικαστέες από όλους. Ξεκάθαρα πράγματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube