Στη σημασία λήψης μιας απόφασης για το θέμα υποβιβασμού στη Football League ή ανόδου από αυτή στη Σούπερ Λίγκα στάθηκε ο πρόεδρος της, Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.
«Η άποψη παραμένει η ίδια… Θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει μια απόφαση για να μην προσθέτουμε και άλλα στοιχεία σε όσους μιλούν για αναξιοπιστία», ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης ο οποίος –μάλιστα- επεσήμανε ότι από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση, όποια κι αν είναι η απόφαση της ΕΠΟ στο ζήτημα.
«Η άποψη παραμένει η ίδια ότι θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει μια απόφαση. Δεν με νοιάζει ποια θα είναι η απόφαση. Μας νοιάζει να ληφθεί μια απόφαση όμως για να μην προσθέτουμε και άλλα στοιχεία σε όσους μιλούν για αναξιοπιστία. Και οι δύο λίγες επιμένουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να πάρει την απόφαση. Η ζημιά που υπάρχει στο ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερη από το να ληφθεί μια απόφαση», τόνισε –αρχικά για το ζήτημα και συνέχισε επισημαίνοντας ότι και οι δύο προκηρύξεις των λιγκών είναι νόμιμες.
«Οι δύο προκηρύξεις είναι νόμιμες και θεμιτές. Είναι το θέμα το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο οι δύο λίγκες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκεται η χώρα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι δύο λίγκες δεν θα προσφύγουμε όποια και αν είναι η απόφαση. Με απειλές και ύβρεις δεν λύνονται τα προβλήματα.
Πρέπει να παρθεί μια απόφαση να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας που την έχουμε χάσει. Έχουμε φτάσει στην 13η αγωνιστική δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Όποια και αν είναι η απόφαση…», κατέληξε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Μώραλη για το θέμα:
-το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν φέτος στη Football League και αυτών που θα προβιβαστούν στη Super League:
«Η προσωπική μου άποψη, αλλά και του συνεταιρισμού, παραμένει η ίδια. Θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει μια απόφαση. Ειλικρινά, δεν με νοιάζει πλέον ποια θα είναι αυτή. Πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για το καλό του ποδοσφαίρου και για να μην προσθέτουμε άλλο ένα λιθαράκι σε αυτούς που μιλούν για αναξιοπιστία. Και οι δύο λίγκες επιμένουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να πάρει την απόφαση.
Σε ένα δικαστήριο πάει κάποιος όταν υπάρχει νομική διαφορά. Εδώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και οι δύο προκηρύξεις είναι νόμιμες και έχουν κατατεθεί πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League. Δεν υπάρχει καμία παρατυπία ή παρανομία. Απλά, υπάρχει μεγάλο διάστημα, λόγω της διαφοράς έναρξης των δύο πρωταθλημάτων. Αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν δύο διαφορετικές προκηρύξεις. Αν είχε εγκρίνει την δική μας προκήρυξη, δεν θα είχε κανένα νόημα μια εισήγηση της Football League. Για μένα, καλώς περίμενε η ΕΠΟ και τη δεύτερη προκήρυξη.
Όμως, πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια αδιέξοδα. Η ζημιά που υφίσταται το ποδόσφαιρο με την καθυστέρηση, είναι μεγαλύτερη από την ίδια την απόφαση. Επαναλαμβάνω ότι και οι δύο προκηρύξεις είναι νόμιμες και είναι θεμιτές οι απόψεις των δύο λιγκών. Το θέμα είναι το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο οι δύο λίγκες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκεται η χώρα. Είναι μικρή η διαφορά για να έχουν περάσει δύο μήνες και να μην έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Με απειλές και ύβρεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Τα προβλήματα κατ’ ανάγκη λύνονται με διάλογο. Πρέπει να παρθεί άμεσα μια απόφαση για να ανακτήσουμε σε ένα βαθμό την αξιοπιστία, που έχουμε χάσει χωρίς να φταίμε κιόλας.
Εμείς σαν Super League πήραμε ομόφωνα μια απόφαση και είπαμε ότι δεν θα καταθέσουμε προσφυγή, όποια κι αν είναι η απόφαση. Περίμενα μια ανάλογη στάση και από τη Football League, αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο. Δεν την μέμφομαι, αφού είναι μια άλλη Ένωση, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία και ότι όποια κι αν είναι η απόφαση, δεν πρέπει οι διαφορές μας να λύνονται στα δικαστήρια και δη στα πολιτικά. Θα μπορούσε κάποια ομάδα να προσφύγει, αλλά περισσότερο για το θεαθήναι, αφού οι προκηρύξεις, όπως λέει και η ΕΠΟ είναι νόμιμες. Θέλω να πιστεύω ότι από τη στιγμή που και οι δύο λίγκες καλούμε την Ομοσπονδία να πάρει απόφαση, εφόσον είναι νόμιμες και οι δύο προκηρύξεις, θα πρέπει το αρμόδιο όργανο να πάρει την απόφαση για να… ξεμπερδεύουμε. Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να λαμβάνονται αποφάσεις με όποιο κόστος, παρά να αφήνουμε να περνάει ο καιρός χωρίς να γίνεται τίποτα».