Ματσάρα με τα... όλα του ήταν το γαλλικό ντέρμπι κορυφής! Η Μονακό νίκησε στην παράταση με σκορ 95-82 τη Μετροπολιτάν, ανεβαίνοντας μόνη πρώτη στην κορυφή της Pro A με ρεκόρ 11-2, ρίχνοντας την ομάδα του Βενσάν Κολέ στο 9-3.

Τις εντυπώσεις στο ματς, φυσικά, τις έκλεψε το next big thing του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα, αν και δεν έφτασε για τους γηπεδούχους, ήταν συγκλονιστικός με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα από τα κορυφαία prospect που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

Η Μετροπολιτάν είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έφτασε μέχρι και στο +15, όμως η Μονακό με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε σταδιακά να μειώσει και να στείλει τελικά το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν, δεχόμενοι 19 πόντους, και τελικά υπέστησαν την ήττα.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Έλι Οκόμπο, που «φόρτωσε τα καλάθια» της Μετροπολιτάν με 28 πόντους. Εξαιρετικός ήταν και ο Ντονάτας Μοτιεγούνας με 15 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε ο Μάθιου Στράζελ. Στους 9 έμεινε ο Μάικ Τζέιμς, που έδωσε όμως 8 τελικές πάσες.

H Mονακό τώρα προετοιμάζεται για τη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας, όπου παίξει με την Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο στις 14/12 και με την Άλμπα εντός έδρας στις 16/12.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 45-35, 63-57, 76-76, 82-96 (παράταση)

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube