Ιδανικό ξεκίνημα στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής Ευρωλίγκας έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος διέλυσε με 89-68 την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και ανέβηκε στο 2-1, πριν αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Εφές.

Ο προπονητής του ιταλικού συλλόγου, Έτορε Μεσίνα, έδωσε τα εύσημα στους «ερυθρόλευκους» και στον Γιώργο Μπαρτζώκα για την εξαιρετική εμφάνισή τους, ενώ στάθηκε στην νοοτροπία του Σακίλ ΜακΚίσικ, κάτι το οποίο έκανε και ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον κόουτς Μπαρτζώκα και στον Ολυμπιακό. Έκαναν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, έδειξαν συγκέντρωση, προσωπικότητα και πήραν την νίκη εύκολα. Για εμάς, άλλο ένα ματς κύλησε με σκαμπανεβάσματα και πολλές καλές και κακές στιγμές, έχουμε τρίλεπτα που παίζουμε καλά και άλλα όχι καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο καταφέραμε να περάσουμε μπροστά αλλά ο Ολυμπιακός σε δύο κατοχές πέρασε πάλι εκείνος μπροστά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο έγινε το ίδιο, μειώσαμε και μείναμε πάλι αρκετά πίσω.

Στο τρίτο έγινε το ίδιο, όταν μειώσαμε στο -4, ο Ολυμπιακός έκανε μια έκρηξη και ξέφυγε. Πρέπει να έχουμε υπομονή στις επιλογές μας, είχαμε τέτοιες μετά την πρώτη πάσα, αλλά βιαζόμαστε κι έτσι έχουμε πρόβλημα. Είχαμε πεντάδες που δούλεψαν κι άλλες που δε δούλεψαν, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες, αλλά και έμπειρους που μπορούν να βοηθήσουν. Έχουμε ξανά παιχνίδι σε 48 ώρες, κοιτάμε μπροστά μετά από ένα ματς, που ήταν μάθημα για μας σε μια δυσκολη έδρα».


Για το αν αυτός ο Ολυμπιακός είναι ο πληρέστερος και πιο δύσκολος: «Έχει φοβερό βάθος και σκεφτείτε, ότι δεν έπαιζε και ο Μιλουτίνοφ, όπως και ο Γκος. Αυτό το βάθος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην φετινή Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μεγάλα ρόστερ που θα βοηθήσουν σε τραυματισμούς, σε αντίθεση με εμάς. Ο ΜακΚίσικ αξίζει τα εύσημα, είναι παράδειγμα για κάθε παίκτη να περιμένει τη στιγμή του. Σε τέτοιο ρόστερ μπορεί να μείνεις 2-3 ματς έξω, άλλοι στη θέση του μπορεί να απογοητεύονταν, όμως άρπαξε την ευκαιρία του. Σεβασμός για τη δουλειά του Ολυμπιακού και την νοοτροπία του ΜακΚίσικ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube