Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ ψήφισαν τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η διάταξη αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο στον οποίο προβλέπεται και η περικοπή του ΕΚΑΣ, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Συγκεκριμένα με τη διάταξη στο Άρθρο 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος το οποίο περιλαμβάνεται στο νόμο 4387/2016, καταργήθηκε το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα που είχε ψηφιστεί το 2014 και προέβλεπε την επιβολή της εισφοράς με αυξημένο συντελεστή 8% στο άθροισμα των εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων από όλες τις πηγές.

Στο ειδικό αυτό καθεστώς περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, οι δήμαρχοι και τα μέλη των ανεξαρτήτων αρχών.

Με τη νέα διάταξη όλα τα παραπάνω πρόσωπα εξομοιώνονται με τους υπόλοιπους φορολογούμενους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπόκεινται στην κλίμακα για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που προβλέπει 0% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, 2,2% για το τμήμα εισοδήματος από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 5% για το τμήμα από 20.001 έως 30.000 ευρώ, 6,5% για το τμήμα από 30.001 έως 40.000 ευρώ, 7,5% από 40.0001 έως 65.000 ευρώ, 9% για το τμήμα από 65.001 έως 220.000 ευρώ και 10% για το τμήμα από 220.001 και πάνω.

Ο πίνακας των ελαφρύνσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα συγκρίνοντας τις εισφορές το 2015 με την παλαιά διάταξη και το 2016 με τη νέα διάταξη είναι αποκαλυπτικός:



Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς