Στις 7 Σεπτεμβρίου 2015, σχεδόν έναν μήνα πριν κλείσει τα 37 του χρόνια, ο Κλαούντιο Πιζάρο υπέγραφε μονοετές συμβόλαιο στην ομάδα, για χάρη της οποίας άφησε την πατρίδα του το μακρινό 1999, προκειμένου να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη. Η Βέρντερ Βρέμης είναι κάτι παραπάνω από… έρωτας για τον Περουβιανό επιθετικό, για τον οποίο πολλοί έσπευσαν να πουν ότι απλώς πάει για να… κολλήσει τα τελευταία ένσημα!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Όσοι σκέφτηκαν ή είπαν δημοσίως κάτι τέτοιο, σίγουρα θα αισθάνονται κάπως… άβολα. Γιατί ο Κλαούντιο Πιζάρο είναι γεννημένος μαχητής και σε καμία περίπτωση δεν θα υπέγραφε συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη ομάδα, μόνο για να πάρει μερικά ευρώ πριν βγει στη… σύνταξη. Και όπως το πάει φέτος, δεν φαίνεται να είναι στο μυαλό του η αποχώρηση από το ποδόσφαιρο. Και το αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο και εμφατικό τρόπο, αφού πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, έγραψε ιστορία, όντας πλέον ο αρχι-σκόρερ της ομάδας στη Bundesliga, αλλά και πρώτος σκόρερ(!) στην ιστορία του συλλόγου.



Το ξεκίνημα (και όχι μόνο) της σεζόν τον βρήκε αρκετά… βαρύ και η αλήθεια είναι ότι στον πρώτο γύρο δεν απέδωσε αυτά που προσδοκούσαν οι ιθύνοντες της γερμανικής ομάδας. Όμως, για την επιθετική του αφλογιστία (2 γκολ σε 14 ματς), υπήρχε ένας σοβαρός λόγος. Αυτός δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι δεν έκανε προετοιμασία. Όχι μόνο με την ομάδα, αλλά γενικά, αφού δεν είχε βρει κάτι που να τον εκφράζει, μετά την λύση της συνεργασίας του με την Μπάγερν Μονάχου.

Μετά τη χειμερινή διακοπή και αφού συμμετείχε στη μίνι προετοιμασία της ομάδας, παρουσιάζεται στο χορτάρι ο… κανονικός Κλαούντιο Πιζάρο, που έχει βαλθεί να την κρατήσει μόνος του στα μεγάλα σαλόνια. Έχοντας αγωνιστεί στα δέκα από τα δεκατρία παιχνίδια του δευτέρου γύρου, έχει πετύχει έντεκα γκολ και έχει οδηγήσει την Βέρντερ σε τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.



Αν η ομάδα της Βρέμης καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον 37χρονο «μπόμπερ», που ήδη έχει πετύχει ένα τεράστιο επίτευγμα, φορώντας τα «πράσινα». Ποιο είναι αυτό; Στις αρχές του Μάρτη, πέρασε στην πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο γερμανικό πρωτάθλημα με 188 γκολ και μπροστά του βρίσκονται μόνο οι Μάνφρεντ Μπεργκσμίλερ (213), Γιουπ Χάινκες (220), Κλάους Φίσερ (268) και Γκερντ Μίλερ (365).

Μάλιστα, την ημέρα που περνούσε στην πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, σημείωνε άλλο ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού πετυχαίνοντας τρία γκολ στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ-τρικ στο γερμανικό πρωτάθλημα, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 31 ολόκληρα χρόνια.



Και ήρθε η αναμέτρηση με την Βόλφσμπουργκ, που ήταν ακόμη πιο ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τον Κλαούντιο Πιζάρο. Την 16η Απριλίου 2016 θα την θυμάται για πάντα, καθώς με το τέρμα με το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη 3-2 επί των «λύκων», έφτασε τα 102 με τη φανέλα της Βέρντερ στη Bundesliga, ξεπερνώντας τον μέχρι πρότινος αρχι-σκόρερ, Μάρκο Μπόντε. Παράλληλα, έφτασε τα 142 συνολικά σε 247 συμμετοχές και πέρασε στην κορυφή των σκόρερ της ιστορίας του συλλόγου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φρανκ Νόιμπαρτ.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο προαναφερθέντες αγωνίστηκαν σε ολόκληρη την καριέρα τους στην ομάδα του γερμανικού Βορρά, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος αυτού που πέτυχε ο Πιζάρο. Μέγας είσαι Κλαούντιο και θαυμαστά τα έργα σου…

Τα καλύτερα γκολ του Κλαούντιο Πιζάρο με τη φανέλα της Βέρντερ



Τα δέκα καλύτερα γκολ του Περουβιανού στη Μπουντεσλίγκα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube