Συνέντευξη… γνωριμίας έδωσε η Ανθή Βασιλαντωνάκη στο επίσημο σάιτ της Κονελιάνο, λίγες μέρες μετά την μεταγραφή της στον ιταλικό σύλλογο.

Η πρώην αθλήτρια του Παναθηναϊκού μίλησε για το μεγάλο βήμα που έκανε στην καριέρα της, τις εμπειρίες που απέκτησε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και αυτά που θέλει να κερδίσει με την παρουσία της στην ιταλική Λίγκα.
Αναλυτικά, όσα είπε η Ανθή Βασιλαντωνάκη:

Για τον λόγο που επέλεξε την Κονελιάνο: «Διάλεξα την Ιταλία γιατί είναι ένα πραγματικό σχολείο του βόλεϊ. Μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα. Οι προπονητές και οι αθλητές είναι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου και οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές. Η ομάδα βόλεϊ της Κονελιάνο είναι πολύ καλή. Με εντυπωσίασε ο σύλλογος, γιατί στοχεύει ψηλά στην Ιταλία και την Ευρώπη και πιστεύω πως τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν θα με βοηθήσουν να ανέβω σε υψηλότερο επίπεδο. Σίγουρα οι ισχυροί συμπαίκτες με τους οποίους θα προπονούμαι κάθε μέρα, αλλά φυσικά και ο προπονητής μου θα με διδάξει πολλά πράγματα, ώστε να βελτιώσω την τεχνική μου. Θέλω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται».

Για την ενασχόλησή της με το βόλεϊ: «Άρχισα να ασχολούμαι, λόγω του πατέρα μου. Έπαιζε μπάσκετ, αλλά για μένα, λόγω του ύψους μου, προτίμησε να με κατευθύνει προς το βόλεϊ. Έπαιζα αρχικά σε μια μικρή ομάδα της Αθήνας, τον Βύρωνα και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό. Είναι πολλοί προπονητές που θα ήθελα να ευχαριστήσω γιατί με βοήθησαν να εξελιχθώ σαν παίκτρια, αλλά ειδικά την Καρολίνα Μπαρζούκα και τον Γιώργο Ρούσι. Νομίζω πως η καλύτερή μου εμφάνιση μέχρι τώρα ήταν με την Εθνική ομάδα».

Για τα δυνατά αγωνιστικά της στοιχεία: «Το ύψος μου φυσικά με βοηθάει να βγαίνω μπροστά στον αντίπαλο, στο μπλοκ και να παίρνω αρκετούς πόντους, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η ομάδα πάντα με βοηθάει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Η ομαδική δουλειά είναι που μετράει».

Για τους στόχους της: «Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να μαθαίνω όσο το δυνατόν περισσότερα και να ωριμάζω σαν επαγγελματίας παίκτρια, τεχνικά και σωματικά. Η Κονελιάνο είναι μια κορυφαία ομάδα, έχει φοβερές παίκτριες. Δεν τις γνωρίζω ακόμα προσωπικά, αλλά έχω μελετήσει τη σύνθεση και γνωρίζω πως οι συμπαίκτριές μου είναι πολύ δυνατές. Είμαι ευλογημένη που είμαι μέρος ενός τόσου λαμπρού ρόστερ. Έχω την σπουδαία ευκαιρία να παίξω στην ιταλική λίγκα».

Για τους οπαδούς: «Ξέρω ότι είναι πολλοί. Έχω μιλήσει ήδη με αρκετούς στο Facebook. Ανυπομονώ να τους γνωρίσω από κοντά. Μου είπαν ότι είναι όμορφο να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο στο Παλαβέρντε. Τα λέμε σύντομα!».

Για τον ελεύθερό της χρόνο: «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο χόμπι. Περνάω πολύ χρόνο στο γυμναστήριο, και όταν έχω ελεύθερο χρόνο μ’ αρέσει να τον διαθέτω στους φίλους και την οικογένειά μου. Μ’ αρέσει να πηγαίνω διακοπές και αγαπώ τις ελληνικές θάλασσες. Έχω ένα σπίτι στη Ναύπακτο, όπου περνάω τις διακοπές μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube