To Mount Athos Area Kouzina - όπως κάθε χρόνο - πραγματοποιείται στην προ του Άθω περιοχή Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.
Κάθε βράδυ στις 8, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και 13 τοπικοί chefs, σε συνεργασία με 5 Ευρωπαίους chefs, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική και παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες, που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης:
Η αρχαιοελληνική κουζίνα
Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου
Η μοναστηριακή κουζίνα
Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων
Η μεσογειακή κουζίνα
Η δύναμη και η επιτυχία του ετήσιου θεσμού στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους του, οι οποίοι συμμετέχουν καθολικά στις δραστηριότητες της διοργάνωσης, συνθέτοντας έναν πολύ ισχυρό ιστό επικοινωνίας και δημιουργίας.
Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος:
25 τοπικές επιχειρήσεις
3 επαγγελματικοί φορείς
22 τοπικοί παραγωγοί και
9 τοπικοί σύλλογοι, που συνθέτουν ένα σύνολο εκατοντάδων “συντελεστών”, κινούμενων γύρω από μία κοινή γαστρονομική συνισταμένη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr