Την άποψη πως η ομάδα του υστερεί σε σχέση με τη Βραζιλία όσον αφορά τις κατακτήσεις των τροπαίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ: «Και οι δύο ομάδες είναι πολλές δυνατές, αλλά η διαφορά είναι ότι εμείς δεν έχουμε κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο. Είναι τόσο απλό. Όταν δεν έχεις εμπειρία από κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου ίσως σου γυρίσει μπούμερανγκ».

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε και στα σενάρια που τον θέλουν να είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας του: «Καταλαβαίνω απόλυτα την ερώτησή σας. Είναι η δουλειά σας. Το μόνο που με νοιάζει όμως τώρα είναι η αναμέτρηση με τη Βραζιλία».

Όσον αφορά τα πολλά πέναλτι που έχουν σφυριχτεί μέχρι τώρα στη διοργάνωση, ο Μαρτίνεθ είπε: «Είναι πολύ σημαντική η συμβολή του VAR σε αυτό. Νομίζω ότι βοήθησε αρκετά το ποδόσφαιρο η συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι ένα άθλημα με πάρα πολλές επαφές, αλλά τα τραβήγματα πρέπει να τιμωρούνται. Η τεχνολογία βοηθάει το διαιτητή να τιμωρεί τέτοιες συμπεριφορές, όμως δεν αλλάζει τον τρόπο που παίζουμε».

Σε ερώτηση που του έγινε για την περίπτωση υποτίμησης της ομάδας του από τη Βραζιλία απάντησε: «Δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Πάντα υπάρχουν παιχνίδια που βρίσκεις έξτρα κίνητρο. Όταν βρίσκεσαι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο. Όλοι ξέρουμε το λόγο που βρισκόμαστε εδώ και δικαιώνεται η δουλειά δύο χρόνων».

Τέλος, μίλησε και για τον βοηθό του στους «κόκκινους διαβόλους», Τιερί Ανρί: «Αυτό που μας έδωσε ήταν η σημαντική εμπειρία του. Ήταν μέλος ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, ενώ έχει κατακτήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρει πολύ καλά το πως αισθάνονται οι παίκτες μου αυτή τη στιγμή. Την πίεση για να κερδίζεις μεγάλους αγώνες. Είναι σημαντικό αυτό που μας προσφέρει. Όπως και όλο το τεχνικό επιτελείο μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube