Βγάζει τα αθλητικά και φορά τα... χακί ο Λάουρι Μάρκανεν!

Ο 25χρονος φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ αναμένεται αμέσως μετά το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στο ΝΒΑ να μεταβεί στη Φινλανδία και να υπηρετήσει τη... μαμά πατρίδα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «ESPN», ο νεαρός All Star, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη φετινή offseason και τις διακοπές του καλοκαιριού ώστε να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, συμμετέχοντας σε ένα ειδικό τμήμα του Φινλανδικού στρατού, στο οποίο υπηρετούν αθλητές.

Μάλιστα, ο σταρ των Τζαζ δεν πρόκειται να βάλει... βύσμα για να απολυθεί νωρίτερα, καθώς αναμένεται να υπηρετήσει για τους επόμενους έξι μήνες!

Μια εξέλιξη που ίσως επηρεάσει τη συμμετοχή του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο με την ομάδα της χώρας του, αλλά και την προετοιμασία του με τους Τζαζ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως, ο ίδιος δείχνει ενθουσιασμένος με την προοπτική αυτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως νιώθει περήφανος, ενώ δίνει και το καλό παράδειγμα στην χώρα του.


«Είναι υποχρεωτικό, πρέπει να το κάνουμε, αλλά παράλληλα είμαστε περήφανοι. Δίνεις το καλό παράδειγμα υπηρετώντας και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να το κάνω με τέτοιο τρόπο που δεν θα επηρεάσει την προετοιμασία μου για την επόμενη σεζόν. Φυσικά θα προτιμούσα να γυμνάζομαι, όπως κάνω συνήθως στην offseason, αλλά έχω ακούσει ότι μπορείς να κάνεις τις προπονήσεις σου ως αθλητής και τη βασική σου εκπαίδευση ταυτόχρονα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube