Έξυπνοι, προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι πρέπει να είναι οι παίκτες της εθνικής Ρουμανίας στα ματς-«μπαράζ» με την Ελλάδα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2014, όπως δήλωσε ο επιθετικός της ομάδας, Τσιπριάν Μαρικά.

«Η πρόκριση θα κριθεί σε δύο αγώνες, οπότε πρέπει να είμαστε και έξυπνοι. Οι Έλληνες υπερέχουν σε εμπειρία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Δεν είμαστε νευρικοί, αλλά όσο πλησιάζει το ματς σίγουρα θα πιάσει νευρικότητα. Νομίζω πως οι συμπαίκτες μου ξέρουν τι ευκαιρία έχουμε μπροστά μας», σχολίασε ο 28χρονος παίκτης της Χετάφε.

Παράλληλα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σάλκε τόνισε πως η Ρουμανία δεν θα πρέπει να ασχολείται τόσο πολύ με την προσεχή αντίπαλο, αλλά με το δικό της έργο. «Γνωρίζω τη σημασία των δύο αγώνων για την Ελλάδα. Θα ήταν χρήσιμο να μη μιλάμε για αυτούς, διότι πρόκειται για δύο τελικούς για εμάς. Θέλουμε πολύ να πάμε στο Μουντιάλ και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο», κατέληξε.

Ο Μαρικά θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας ομάδα στον αγώνα της Παρασκευής(15/11) στο «Καραϊσκάκη», ενώ έχει αγωνιστεί στο ίδιο γήπεδο κόντρα στον Ολυμπιακό, ως παίκτης της ουκρανικής Σαχτάρ, για τους ομίλους του Champions League στο ισόπαλο 1-1 τη σεζόν 2006-07. Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί την Τρίτη(19/11) στο Βουκουρέστι.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube