Χαμός στο ιταλικό ποδόσφαιρο με τον Φάμπιο Μαρέσκα! Ο γνωστός και σε εμάς Ιταλός διαιτητής, που αντικαταστάθηκε, θυμίζουμε, στο Άρης-Ολυμπιακός φέτος από τον συμπατριώτη του Λούκα Παϊρέτο λόγω δυσκολιών στο ταξιδιωτικό του πρόγραμμα, ενώ πέρυσι είχε σφυρίξει στο επεισοδιακό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που διεκόπη με την κροτίδα στον Χουάνκαρ, παύτηκε για έναν μήνα από τη Serie A!

Ο λόγος; Φέρεται να απείλησε να σκοτώσει παίκτη της ομάδας Αλ Αραμπί κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κουβέιτ SC το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (27/09) για την κορυφαία εθνική κατηγορία της αραβικής χώρας, που καλεί έμπειρους διαιτητές για τα ντέρμπι. Όπως συμβαίνει, δηλαδή, στην Ελλάδα και αλλού.

Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και, μάλιστα, ο Μαρέσκα ήταν απόψε 4ος στο Σπόρτινγκ-Αϊντχόφεν, ωστόσο αντικαταστάθηκε από τον Ντανιέλε Ντοβέρι.

Όλα συνέβησαν, όπως προαναφέραμε, στο στάδιο Al-Sadaqua Walsalam, την Παρασκευή. Στη διάρκεια της αναμέτρησης υπήρξε επαφή μεταξύ του Καλέντ Αλ Μουρσέντ και του ίδιου του Μαρέσκα. Ο Ιταλός διαιτητής, πεπεισμένος ότι η σύγκρουση δεν ήταν τυχαία, είπε στα αγγλικά προς τον ποδοσφαιριστή -σύμφωνα με την καταγγελία του τελευταίου- την έκφραση «την επόμενη φορά θα σε σκοτώσω».

Μετά το τελευταίο σφύριγμα ο παίκτης απευθύνθηκε στους μάνατζέρ του, που προχώρησαν σε επικοινωνία με την αστυνομία για να υποβάλουν καταγγελία. Ο Μαρέσκα προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν, δεδομένου ότι ήθελε να αστειευτεί με τον παίκτη, που τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το περιστατικό, λοιπόν και την καταγγελία, επικρατεί αναβρασμός στις δύο ομοσπονδίες. Οι Ιταλοί, όπως αναφέρουν τα γειτονικά Μέσα, θέλουν πρώτα απ' όλα να προστατεύσουν τον Μαρέσκα από τυχόν ποινικές διαδικασίες στο Κουβέιτ και στη συνέχεια να μη χαλάσουν τις σχέσεις του με την ομοσπονδία του Κουβέιτ…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube