Σύμφωνα με τον Νίκο Μάνιον, ο Πάολο Μπανκέρο θέλει να αγωνιστεί με την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και ο ίδιος ο γκαρντ της Βίρτους Μπολόνια θεωρεί πως με τον ρούκι των Μάτζικ οι Ιταλοί θα μπορέσουν να κερδίσουν ένα μετάλλιο μετά από 19 χρόνια.

«Θα ήθελα πολύ να παίξω μαζί του, φαίνεται πως είναι και καλό παιδί γενικά. Όταν μιλήσαμε μου είπε πως είναι πολύ ενθουσιασμένος και ότι θέλει πολύ να παίξει με την εθνική μας ομάδα», δήλωσε ο Ιταλός γκαρντ για τον παίκτη που επελέγη στο νούμερο 1 του φετινού ντραφτ, που έχει αρχίσει εντυπωσιακά στο ΝΒΑ με 23,3 πόντους, 8,7 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Μάνιον και ο Μπανκέρο μεγάλωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν γίνει καλοί φίλοι μέσω τηλεφώνου. «Το να τον βλέπω να εξελίσσεται είναι φοβερό, παίζει πολύ με το μυαλό του και καταλαβαίνει το παιχνίδι, επίσης για το ύψος του κινείται σαν γκαρντ. Θεωρώ πως σε λίγα χρόνια θα είναι στη συζήτηση για τον καλύτερο φόργουορντ του ΝΒΑ», πρόσθεσε ο Μάνιον.

«Πιστεύω πως μπορεί να μας ανεβάσει επίπεδο και να πάρουμε μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς θα τον βοηθήσουμε να μάθει το ευρωπαϊκό παιχνίδι, ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι δεν είναι εύκολη η μετάβαση από το αμερικάνικο στυλ παιχνιδιού στο ευρωπαϊκό αλλά θεωρώ πως θα προσαρμοστεί γρήγορα», είπε κλείνοντας ο άσος της Βίρτους.

Ο Μπανκέρο είναι γεννημένος στο Σιατλ των ΗΠΑ αλλά λόγω του πατέρα του ο οποίος είναι γεννημένος στην Ιταλία, το 2020 έλαβε το ιταλικό διαβατήριο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube