Με τον πλέον ιδεατό τρόπο εξελίχθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τον Νεϊμάρ μέσα στην πατρίδα του, καθώς με δικό του εύστοχο χτύπημα πέναλτι η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο θα αργήσει ακόμα να επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Αιτία για την παρατεταμένη παρουσία του στη Βραζιλία είναι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την εθνική Ανδρών της Βραζιλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στο Εκουαδόρ την 1η Σεπτεμβρίου και στις 6 του ίδιου μήνα με την Κολομβία με την Κολομβία, έπειτα από σχετική άδεια που εξασφάλισε από τον Λουίς Ενρίκε.

Βάσει αυτών των δεδομένων, ο Βραζιλιάνος που υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2021 με τους Καταλανούς, θα συμπληρώσει 107 μέρες απουσίας από τη Βαρκελώνη, καθώς το νωρίτερο που μπορεί να επιστρέψει στη… βάση του είναι στις 8 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βραζιλιάνος την περσινή αγωνιστική περίοδο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Μπαρτσελόνα, στις 24 Μαΐου με τον τελικό του Copa del Rey με αντίπαλο τη Σεβίλλη (2-0 νίκη των Καταλανών).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube