Χωρίς τους δύο ιδιαίτερα ταλαντούχους Μοις Κεάν και Νίκολο Ζανιόλο θα παραταχθεί στις δύο προσεχείς αναμετρήσεις που διεξάγονται στον όμιλο που συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Αρμενία και την Φινλανδία η Εθνική Ιταλίας, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.


Την προηγούμενη σεζόν ο 19χρονός Κεάν και ο 20χρονός Ζανιόλο εντυπωσίασαν τον Ρομπέρτο Μαντσίνι με τις εμφανίσεις και εύλογα κλήθηκαν από τον πρώην τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι στην Εθνική Ιταλίας.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια του τελευταίου παιχνιδιού της Εθνικής Ιταλίας, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων ήταν εκτός 18άδας, έπειτα από αργοπορημένη άφιξη και η απόφαση του Μαντσίνι να παρατείνει την τιμωρία των δύο ποδοσφαιριστών και για τις δύο επερχόμενες αναμετρήσεις της Ιταλίας για τα προκριματικά του Euro 2020 είναι ειλημμένη.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στην συνέντευξη Τύπου

«Έχω αποφασίσει το ποιοι ποδοσφαιριστές θα απαρτίζουν το ρόστερ για τις δύο επόμενες αναμετρήσεις των προκριματικών για το Euro 2020. O Κεάν και ο Ζανιόλο δεν θα βρίσκονται στην αποστολή καθώς έχουν υποπέσει σε παραπτώματα. Δεν πρόκειται ωστόσο να αργήσει η επιστροφή τους στα αγωνιστικά μου πλάνα καθώς η τιμωρία θα είναι ένα καλό μάθημα γι’ αυτούς έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι οι σωστοί επαγγελματίες οφείλουν να συμπεριφέρονται σωστά. Οι παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ είναι οι καλύτεροι, οι οποίοι θα μπορούσαμε να έχουμε την δεδομένη χρονική στιγμή. Βρίσκονται μαζί μας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και τα πάνε περίφημα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στις αναμετρήσεις της Εθνικής Ιταλίας», ανέφερε αρχικά ο προπονητής των «ατζούρι».

Αναφορικά με τις αναμετρήσεις των «Ατζούρι» απέναντι στην Αρμενία και την Φινλανδία, επισήμανε: «Οι αναμετρήσεις απέναντι στην Αρμενία και την Φινλανδία δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολες. Είναι δύο επικίνδυνες ομάδες με ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους, οι οποίοι βρίσκονται σε αρκετά καλό αγωνιστικό επίπεδο σε αντίθεση με τους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Ωστόσο διαθέτουμε τεχνική, ποιότητα για να τους αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε και για τον πρώην του συμπαίκτη στην Σαμπντόρια κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1990 Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και επέστρεψε στον πάγκο της Μπολόνια με τον 54χρονό Ιταλό τεχνικό να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Έχω μιλήσει με τον Σίνισα. Μου φαίνεται καλύτερα. Όλα φαίνεται πως πάνε καλά και αυτό κάνει χαρούμενο εμένα και σίγουρα και τους ανθρώπους που τον αγαπούν. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Τέλος ο τεχνικός των «Ατζούρι» αναφέρθηκε και στην ρατσιστική επίθεση των οπαδών της Κάλιαρι στον Ρομέλο Λουκάκου.

«Δεν μου προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός αυτό καθώς συχνά ρατσιτσικές επιθέσεις γίνονται στα ιταλικά γήπεδα. Υπάρχουν αρκετοί άμυαλοι άνθρωπο εκεί έξω. Εν έτει 2019 τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να συμβαίνουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι το κατανοούν και δίνουν το καλύτερό τους εαυτό να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση», κατέληξε.

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube