Εύλογα πλέον οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναρωτιούνται μέχρι πότε θα βλέπουν τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της ομάδας τους. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει μπει στην 3η σεζόν του ως ο καπετάνιος των «κόκκινων διαβόλων» και τα σημάδια βελτίωσης ακόμη αγνοούνται. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα έχουν αρχίζει να θυμίζουν τις παλιές, εφιαλτικές εποχές, που ζούσε η Γιουνάιτεντ, μέχρι να μπει ο μύθος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο κλαμπ και να το τοποθετήσει στην κορυφή του κόσμου.

Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν «άσφαιρες» στο Βίλα Παρκ, με την ομάδα του Τεν Χαγκ να βρίσκεται πια στη 14η θέση της Premier League, μετά από επτά αγωνιστικές. Μία θλιβερή συγκομιδή, που σίγουρα δεν αρμόζει στην ιστορία και το μέγεθος της ομάδας.

Για να βρει, λοιπόν, κάποιος παρόμοιο στραβό ξεκίνημα στη σεζόν πρέπει να κάνει… βουτιά στο παρελθόν. Το πολύ μακρινό 1989/90 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ίδιο αριθμό αναμετρήσεων είχε μαζέψει μόλις επτά βαθμούς! Στα 25 χρόνια, που έχουν ακολουθήσει από το τότε μέχρι και το σήμερα, ποτέ άλλοτε σε αυτό το χρονικό σημείο οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν ήταν σε τόσο δυσμενή θέση.



Η σεζόν 1989/90 ήταν η 3η κατά σειρά του Σερ Άλεξ, τότε, που ακόμη προσπαθούσε να αναδιαμορφώσει ολόκληρο τον σύλλογο και όχι απλώς το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Ο Τεν Χάγκ από την άλλη πλευρά δεν πήρε στα χέρια του το ερείπιο, που είχε να διαχειριστεί τότε ο μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα επιτεύγματά του έγραψαν ιστορία.



Το πιο τρομακτικό απ' όλα δεν είναι τα κακά αποτελέσματα, αλλά η συνολική εικόνα της ομάδας. Δεν φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη στο όποιο αγωνιστικό πλάνο προσπαθεί να περάσει ο Ολλανδός, ενώ στα χέρια του έχει ακριβώς τα εργαλεία, τα οποία ο ίδιος έχει ζητήσει.

Δεδομένα η διοίκηση της Γιουνάιτεντ δεν είναι η καλύτερη και δικαίως οι οπαδοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σε κάθε ευκαιρία που βρίσκουν, όμως έχουν δώσει στον Τεν Χαγκ ένα φουσκωμένο πορτοφόλι για να πραγματοποιήσει όποιες μεταγραφικές κινήσεις θεωρεί ο ίδιος αναγκαίες.
Οι δικαιολογίες του Ολλανδού έχουν στερέψει πλέον για τα καλά και τα δύο Κύπελλα, που έχει κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πέρασμά του δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε στο ελάχιστο την ψυχολογική κατάσταση των οπαδών της ομάδας, κάθε φορά που αντικρίζουν την αγαπημένη τους ομάδα να μην μπορεί να σταυρώσει πάσα (καθ' υπερβολήν).



Και για όποιον έχει ακόμη αμφιβολίες για τα «κατορθώματα» του Τεν Χαγκ αρκεί να σκεφτεί πως η Μπρέντφορντ απέναντι στη Γουλβς (05/10, 5-3) πέτυχε όσα γκολ έχει σκοράρει η Γιουνάιτεντ μέσα σε ολόκληρη τη σεζόν, ακριβώς πέντε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube