Στην κατάλληλη ισορροπία ως ομάδα, αλλά και την πνευματική φρεσκάδα που θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να ανταπεξέλθει στα συνεχόμενα παιχνίδια εντός και εκτός Ελλάδας, στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Γαλατά, δεν θέλησε να αναφερθεί στους στόχους της ομάδας του, αλλά τόνισε πως δεν είναι απαγορευτικό να έχεις ένα όνειρο χωρίς βέβαια να το κατονομάσει.

Για το αν επιτρέπει στον εαυτό του να απολαύσει την παρουσία της ομάδας στο Europa League: «Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι που έχω μπροστά μου. Το απόλαυσα το Σάββατο, το απόλαυσα την προηγούμενη φορά. Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έτσι είμαι φτιαγμένος. Ξέρετε ότι πρέπει να παλέψουμε αύριο, αλλά είναι μια διαδικασία που θα την απολαύσω».

Για το αν έχει θέσει στόχο στην ομάδα για τη διοργάνωση: «Με ξέρετε πολύ καλά, όπως και οι παίκτες. Δεν μιλάω για στόχους. Θα δώσουμε τα πάντα αύριο κόντρα στη Γαλατασαράι, και στη συνέχεια θα το ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι για να εστιάσουμε στο επόμενο. Έτσι είμαι φτιαγμένος, αυτό θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους ποδοσφαιριστές. Έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, φτάσαμε δύο φορές στους Οκτώ του Conference League και μπορούμε να διαχειριστούμε τα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό να έχεις ένα όνειρο, αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα σας πει τι ονειρεύεται για μετά από δύο- τρεις μήνες».

Για το αν ρώτησε ποδοσφαιριστές του που έχουν αγωνιστεί στην Τουρκία για τη Γαλατασαράι: «Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να μιλήσω με τους παίκτες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και πάντα παίρνουμε πληροφορίες για μια ομάδα. Παρακολουθούμε και γνωρίζουμε το πρωτάθλημα Τουρκίας, ξέρουμε τη Γαλατασαράι και την ποιότητα που έχει, όπως και οι άλλες τοπ ομάδες της Τουρκίας».

Για τη διαχείριση που πρέπει να κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι ανεβαίνει το επίπεδο των αντιπάλων στο Europa League, σε σχέση με το Conference League: «Κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του, δεν έχει σημασία ποιον αντιμετωπίζεις. Πρέπει να προσέξεις, είτε είναι ένα ευρωπαϊκό ή ένα εγχώριο παιχνίδι, έχει διαφορετικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι το κίνητρο που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, είναι δύσκολο να πείσεις τον ποδοσφαιριστή ότι πρέπει να τα δώσει όλα όταν αγωνίζεσαι για το πρωτάθλημα κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, όπως αντίστοιχα είναι πιο εύκολο να το κάνεις αυτό για παιχνίδια σαν το αυριανό.

Ο στόχος μας είναι το παιχνίδι με παιχνίδι, οπότε πρέπει να βρούμε ισορροπία και την πνευματική φρεσκάδα για να το κάνουμε αυτό. Το τρίτο στοιχείο είναι η συμμετοχή που έχουν οι ποδοσφαιριστές σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει οι περισσότεροι να βρίσκονται στη ροή του γκρουπ και να είναι ενεργοί, για να ανέβει ο εσωτερικός ανταγωνισμός και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχουμε για να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν και να την απολαύσουμε όπως την προηγούμενη. Υπάρχουν κάποια τακτικά στοιχεία , ποδοσφαιριστές, τι ταιριάζει ανάλογα με τον εκάστοτε αντίπαλο, αλλά αυτά αφορούν εμάς εσωτερικά».


Για το που θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα στους πρωτοπόρους Ελλάδας και Τουρκίας, και τι περιμένει ο ίδιος: «Θα κριθεί από κάθε παράγοντα. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είναι σημαντικό, το τακτικό πλάνο και οι ατομικές ενέργειες θα είναι σημαντικά. Κάθε λεπτό είναι σημαντικό, οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο, αλλά να μην ξεχνάμε και τις ατομικές προσπάθειες. Η αυτοπεποίθηση και η θέληση να παλέψεις θα κρίνει επίσης το τελικό αποτέλεσμα».

Για την αίσθηση που επικρατεί στην Τουρκία ότι η Γαλατασαράι υπερέχει, αλλά και τον σεβασμό που δείχνουν στον ίδιο και την ομάδα του: «Πιστεύω ότι από μια οπτική είναι λογικό να νιώθουν ότι υπερέχουν. Είναι μια ποιοτική ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Από την άλλη όταν έρχεται η κουβέντα σε εμάς, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αποπνέουμε έναν σεβασμό για τα όσα έχουμε πετύχει, κι αυτό είναι λογικό» .

Αν ο Βιεϊρίνια έχει αναφέρει τίποτα στην υπόλοιπη ομάδα για την ιστορική πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, πριν από 14 του χρόνια: «Αυτές είναι όμορφες ιστορίες για εσάς, τα media και τον κόσμο, να θυμάστε. Για εμας δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Μας ταιριάζει το παιχνίδι με παιχνίδι, και στη συνέχεια να ξεχνάμε και να προχωράμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς από το να βρισκόμαστε εδώ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.