Ένα πανέμορφο ματς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην Κλαϊπέντα!

Η Λιθουανία επικράτησε με σκορ 84-80 της Φινλανδίας, πετυχαίνοντας την 5η της νίκη σε 8 φιλικές αναμετρήσεις ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπροστά στο κοινό της.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος, κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και υπήρξε στην ουσία μονομαχία δύο σπουδαίων παικτών. Από την πλευρά των νικητών, ο Γιόνας Βαλαντσίουνας ήταν απίστευτος με 21 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, αποδεικνύοντας πως έχει στόχο να «κουβαλήσει» τη Λιθουανία των πολλών απουσιών.

Από την άλλη πλευρά, μυθική εμφάνιση έκανε ο Λάουρι Μάρκανεν, που παραλίγο να κερδίσει μόνος του. Ο Φινλανδός σταρ των Τζαζ σκόραρε 32 πόντους (5/10 τρίποντα), μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει Μουντομπάσκετ.

Θυμίζουμε πως η Λιθουανία βρίσκεται στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, με Μαυροβούνιο, Αίγυπτο και Μεξικό. Μάλιστα, σε περίπτωση πρόκρισης, θα βρεθούν αντιμέτωποι στον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί με την Ελλάδα, αν φυσικά και αυτή κάνει το χρέος της και περάσει τον πρώτο γύρο. Η Φινλανδία, από την άλλη, βρίσκεται στο 5ο γκρουπ με Αυστραλία, Γερμανία και Ιαπωνία.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube