Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, το σκάφος έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 16,6 ναυτικών μιλίων δυτικά του Γαιδουρονησίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 32 άτομα, 28 άνδρες και 4 γυναίκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη διάσωση συμμετείχαν τρία πρωτά του Λιμενικού Σώματος, ενώ όλοι οι διασωθέντες μεταφέρονται με ασφάλεια από πλωτό του Λ.Σ. στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο περισταστικό που σημειώθηκε στην Κρήτη μέσα σε τρεις ημέρες, καθώς την Παρασκευή 17/5 το απόγευμα εντοπίστηκε βάρκα με 51 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης 16/5 διεσώθησαν 42 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν 27 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τρεις αλλοδαπούς να παραμένουν αγνοούμενοι.

Επίσης, τα ξημερώματα του Σαββάτου εντοπίστηκαν στη νήσο Καλόλιμνος, βορειονατολικά της Καλύμνου άλλοι 46 μετανάστες. Με λίγες ώρες διαφορά, σήμερα, πρωινές ώρες, 20 ακόμα αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη Νίσυρο, όπου, επίσης, τους μετέφερε ταχύπλοο.

Οι 46 μετανάστες (16 άνδρες, 7 γυναίκες και 23 παιδιά) έχουν ήδη μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλύμνου με σκάφος του λιμενικού.

Σύμφωνα με δήλωση τους είχαν επιβιβαστεί σε ταχύπλοο από τηn περιοχή “Turgutreis” της Τουρκίας, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 1.700 έως 10.000 δολάρια έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ζάκυνθος: Σύλληψη 21χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και βία κατά αστυνομικών

Ρωσία: Με εντολή Πούτιν αυξάνεται το προσωπικό του στρατού κατά 180.000 άτομα

Ισραηλινός υπουργός Αμυνας: Τελειώνει ο χρόνος για εξεύρεση διπλωματικής λύσης με την Χεζμπολάχ

Χαμάς: Λίστα με τους σχεδόν 35.000 νεκρούς του πολέμου – Ανάμεσά τους 710 μωρά και συνολικά 11.355 παιδιά και έφηβοι

Δασική πυρκαγιά στη Ρόδο - 112 στους κατοίκους της Μαρίτσας για ετοιμότητα

Τουλάχιστον 18 νεκροί σε νέα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας - Ξεκληρίστηκαν οικογένειες

Ρωσία: Μαθητής επιτέθηκε με σφυρί σε άλλους μαθητές και δασκάλους - 4 τραυματίες

Γειτονιά της Βουδαπέστης ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης του Airbnb από το 2026

Aυξάνονται οι νεκροί από την κακοκαιρία Boris - Ανεβαίνει η στάθμη στο Δούναβη, συναγερμός σε Μπρατισλάβα και Βουδαπέστη

Θεσσαλονίκη: 17χρονος διέρρηξε 15 καταστήματα στον Εύοσμο και το Κορδελιό μέσα σε 2 μήνες