Πραγματικό θρίλερ διαδραματίστηκε ανάμεσα στην Λιετκαμπέλις και την Γιουβέντους στον πρώτο αγώνα των play-offs της Λιθουανίας, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να πραγματοποιεί καθοριστική εμφάνιση στην παράταση και να δίνει την νίκη στην ομάδα του με 102-101.

Εξ αρχής αμφότεροι προσπάθησαν να κυριαρχήσουν μέσω της επίθεσης τους και οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Γκεντιμίνας Ορέλικ που σημείωσε συνολικά 21 πόντους στην αναμέτρηση έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά με 22-15. Βέβαια, το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο στο 44-44 με την Γιουβέντους να βρίσκει επιθετικές λύσεις.

Ύστερα, σε έναν αγώνα άκρως δραματικό, με ανατροπές και διαφοροποιήσεις του μομέντουμ... τα ηνία επανήλθαν στην Λιετκαμπέλις που παράλληλα είχε σε τρομερή μέρα τον Κάσπαρε Μπέρζιν που σημείωσε 16 πόντους στην αναμέτρηση και το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 73-65.

Η Γιουβέντους δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, επέστρεψε στην διεκδίκηση του παιχνιδιού και η παράταση έμελλε να καθορίσει τον νικητή. Έτσι, την πιο κατάλληλη στιγμή ο Καλαϊτζάκης αφυπνίστηκε (ήταν δίχως πόντο όλη την κανονική διάρκεια) και κατέγραψε 8 πόντους την ώρα που οι γηπεδούχοι τον χρειαζόντουσαν πιο πολύ και το τελικό 102-101 έδωσε το ροζ φύλλο της σειράς στην Λιετκαμπέλις. Πλέον, χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να περάσει στον επόμενο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 44-44, 73-65, 87-87, 102-101

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube