Χαμογέλασε στο τέλος ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε με 2-0 από τη Βοιωτία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή.

Ο Λεβαδειακός έβαλε δύσκολα στον πρωταθλητή Ελλάδος, έχασε πέναλτι στο 0-0 (το έστειλε στο δοκάρι ο Μπάλτσι), αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου πανηγύρισε στο φινάλε. Δύο αλλαγές του Ρουμάνου συνεργάστηκαν στο 86', με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει και τον Καμαρά να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις (90'+2') ο Σβαμπ «κλείδωσε» την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες, με πέναλτι που έγινε από χέρι του Λιάγκα (το οποίο δόθηκε μέσω VAR) σε φάση τετ-α-τετ του Κωνσταντέλια.

Ντεμπούτο -και μάλιστα ως βασικοί- έκαναν Λόβρεν και Γκόμεθ στα ασπρόμαυρα.

Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Παπαδόπουλος. Στο τέρμα ήταν ο Γκαραβέλης, Παπαδόπουλος και Λιάγκας στο κέντρο της άμυνας, με τον Τσάπρα να βρίσκεται στο δεξί άκρο αυτής και τον Μορέιρα στο αριστερό. Τσοκάι και Μεχία τα δύο χαφ, ενώ Πεντρόσο και Ζίνι κινήθηκαν στα «φτερά», με τον Μπάλτσι να είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ρόμο.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1), αλλά σαφώς πιο επιθετική φιλοσοφία, παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου. Στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι, ο Λόβρεν είχε τον Κόλεϊ στο πλευρό του, με τον Ότο να βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Γκόμεθ στο αριστερό. Μπακαγιόκο και Σβαμπ ήταν τα χαφ, με τον Μουργκ να είναι πιο μπροστά, οι Ζίβκοβιτς και Σορετίρε στα άκρα της επίθεσης και ο Τισουντάλι στην κορυφή.

Το ματς


Αναμενόμενα ο ΠΑΟΚ ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αναμέτρηση, επιδιώκοντας να χτίσει το παιχνίδι από πίσω, όπως συνηθίζει. Ο Λεβαδειακός ήταν καλά οχυρωμένος πίσω, εμποδίζοντας τον «δικέφαλο του Βορρά» να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έκανε επίσκεψη διαρκείας στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά το μόνο που κατάφερε μετά από γύρισμα του Γκόμεθ και την ανεπιτυχή προσπάθεια του Σορετίρε να απειλήσει ήταν ένα… πλάγιο. Αυτή ήταν μία από την λίγες περιπτώσεις που βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή για αρκετή ώρα η ομάδα του Λουτσέσκου στο πρώτο μέρος.



Στο 17' ο ΠΑΟΚ έκανε επικίνδυνη επίθεση, αλλά ο Μουργκ το παράκανε, δεν πάσαρε σε πρώτο χρόνο και ο Λεβαδειακός μπόρεσε να οργανωθεί. Οι Βοιωτοί απείλησαν πρώτη φορά με τη συμπλήρωση του ημιώρου, με αντεπίθεση, την οποία έκοψε ο Ότο με τάκλιν στον Πεντρόσο, πριν ο τελευταίος μπει στην περιοχή. Ο Τσοκάι εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 35ο λεπτό. Ο Μουργκ έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Τισουντάλι έπιασε τζούφια κεφαλιά μπροστά από την αντίπαλη εστία και αστόχησε.

Η μεγαλύτερη φάση του α' μέρους έγινε στο 40' και ήταν για τον Λεβαδειακό. Ο Μπακαγιόκο έπαιξε με τη φωτιά στα όρια της περιοχής και παραλίγο να κάψει τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίνι πίεσε και έκλεψε, ενώ στη συνέχεια άδειασε τον Κόλεϊ, αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση ήταν κακό, στέλνοντας την μπάλα εκτός.



Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να βγάλει μεγαλύτερη ένταση και να παίξει πιο γρήγορα την μπάλα. Στο πρώτο διάστημα του αγώνα υπήρξε αντίκρισμα, αφού οι επισκέψεις στην περιοχή του Λεβαδειακού ήταν πιο συχνές.

Στο 51' ο «δικέφαλος του Βορρά» βρήκε την πρώτη του καλή στιγμή μετά την ανάπαυλα, με τους Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια να συνεργάζονται από τα δεξιά και τον αρχηγό να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Τσάπρας έδιωξε σε κόρνερ πριν γίνουν δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του. Οκτώ λεπτά μετά, ο Τισουντάλι έγινε επικίνδυνος, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε.

Στο 61' απείλησε ξανά ο ΠΑΟΚ, με τον Τισουντάλι να κλέβει από τον Τσοκάι και να μοιράζει στον Γκόμεθ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Έπειτα ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να βγει επικίνδυνα μπροστά και παραλίγο να κάνει το 1-0. Ο Γιαννιώτας πάτησε περιοχή, ο Γκόμεθ τον κράτησε και το VAR φώναξε τον Βεργέτη να δει τη φάση, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα έπειτα από onfield review.



Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάλτσι, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι και έξω. Πάντως και ο Κροάτης έπεσε καλά στην αριστερή του γωνία. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είδε ότι τη γλίτωσε φθηνά σε αυτήν τη φάση, άρχισε να παίρνει όλο και περισσότερα ρίσκα, ανεβαίνοντας στο γήπεδο. Ο Λεβαδειακός βλέποντας ότι συνέβαινε αυτό συνέχισε να ποντάρει στην ταχύτητα του Γιαννιώτα. Ο βραχύσωμος άσος απείλησε κάπως έτσι στο 72', με δυνατό σουτ από τα δεξιά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.



Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που, ωστόσο, χαμογέλασε στο τέλος. Ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα στο 86', ο Καμαρά κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη. Στο 90' ο Κωνσταντέλιας είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το «διπλό», με τον Λιάγκα να τον σταματάει, με αντικανονικό τρόπο όπως είδε ο Βεργέτης μέσω του VAR. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ στο 90'+2', σφραγίζοντας το «τρίποντο».

Το φιλμ του αγώνα

MVP: Ο Καμαρά ξεκλείδωσε τον μπλοκαρισμένο ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το σκορ στο 86ο λεπτό και πολύ λογικά κερδίζει το βραβείο.

Σφυρίχτρα: Το VAR έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Βεργέτη. Δόθηκαν δύο πέναλτι, αμφότερα μέσω του VAR που κάλεσε τον ρέφερι να δει το τράβηγμα του Γκόμεθ στον Γιαννιώτα, αλλά και το χέρι του Λιάγκα που εμπόδισε τον Κωνσταντέλια από το να κάνει το 2-0, το οποίο έγινε από την άσπρη βούλα.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης - Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Μορέιρα - Μεχία (65' Πλέγας), Τσοκάι (89' Τσοκάι) - Πεντρόσο (65' Κωστή), Μπάλτσι, Ζίνι (53' Γιαννιώτας)- Ρόμο (89' Όζμπολτ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Ότο (46' Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεθ - Μπακαγιόκο (59' Καμαρά), Σβαμπ - Ζίβκοβιτς (72' Ντεσπόντοφ), Μουργκ (72' Κωνσταντέλιας), Σορετίρε (59' Τάισον) - Τισουντάλι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube