Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τόνισε πως οι διεθνείς κράτησαν χαμηλά στο σκορ τους Κροάτες, ζήτησε να κοιτούν κάθε ματς ξεχωριστά, θεωρεί πως η Εθνική μπάσκετ είναι πραγματική ομάδα κι έχει «βάθος» στο ρόστερ και χαρακτήρισε τιμή το να αγωνιστεί κάποιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φανταστικό συναίσθημα να παίζει στο ΣΕΦ με την Εθνική.

Αναλυτικά: «Ξέραμε ότι οι Κροάτες είναι μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, είχαν παίκτες με ποιότητα. Θεωρώ πως ο Γιώργος έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και σήμερα ήταν η βραδιά του».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι; «Τους κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ κι, όπως είπα και πριν, κάποια τρίποντα του Παπαγιάννη "άνοιξαν" την άμυνά τους για να βρει χώρο κι ο Γιάννης. Είναι τεράστια η στιγμή που ζούμε σήμερα. Θα το απολαύσουμε και θα περιμένουμε να βρεθούμε στο Παρίσι».

Για το τι έκανε το 2008 που η Εθνική είχε βρεθεί ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν θυμάμαι. Μάλλον στην Κύθνο θα ήμουν διακοπές».

Για την ατάκα του Θανάση που έλεγε «κλείστε εισιτήρια για Παρίσι, θα πάρουμε μετάλλιο»: «Εντάξει, πάνω στη χαρά σίγουρα θα ειπωθούν πολλά. Πρέπει να πάμε με το σκεπτικό κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως κάναμε και τώρα, αλλά η ανυπομονησία είναι μεγάλη».

Για το τι έχει αυτή η ομάδα που τον κάνει αισιόδοξο: «Πάνω απ' όλα, είναι ομάδα, με "βάθος" στο ρόστερ. Με αρχές, οικογένεια και ο ένας παίζει και πραγματικά αγαπάει τον διπλανό του και θεωρώ πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα "κλειδιά’" της ομάδας».

Για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι τεράστια τιμή να παίζεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πανηγυρισμός του Θανάση στο τέλος τα λέει όλα, με το ένα πόδι».

Για το αν το έχει συνειδητοποιήσει: «Δεν υπάρχει να συνειδητοποιήσουμε κάτι. Είναι τεράστια επιτυχία. Πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από χρόνια».

Για το αν έπαιξε ρόλο πως το προ-Ολυμπιακό έγινε στο ΣΕΦ: «Δεν είχα παίξει ποτέ στην έδρα μου ματς με την Εθνική Ελλάδας. Είναι φανταστικό το συναίσθημα και στο τέλος πανηγυρίζαμε όλοι μαζί».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube