Μετά το φιλικό στην Αττάλεια κόντρα στην Τουρκία, όπου και πραγματοποίησε την παρθενική του συμμετοχή με το εθνόσημο στο στήθος, ο δεξιός οπισθοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης και της Εθνικής, Γιάννης Κώτσιρας, μίλησε αποκλειστικά στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ελλάδος αλλά και για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να πετύχει κόντρα στους επερχόμενους αντιπάλους της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Κώτσιρας στην εκπομπή «Παιδιά για Οσ-ΚΑΡ»

Για το βαθμό δυσκολίας των επερχόμενων αγώνων με Ιταλία και Αρμενία: «Σίγουρα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, νομίζω ότι και μόνο που θα αντιμετωπίσει η ομάδα παίκτες παγκόσμιας κλάσης μπορούμε να καταλάβουμε όλοι το επίπεδο της δυσκολίας των αγώνων που έρχονται. Από κει και πέρα, νομίζω όμως ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι με το ίδιο σκεπτικό, η ομάδα πρέπει να είναι σοβαρή, να βγάλει την ποιότητα που έχει πάνω στο χορτάρι κι αν είμαστε μια γροθιά και αγωνιστούμε όλοι μαζί σαν ομάδα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Για το πώς αισθάνεται για την πρώτη του κλήση στην Εθνική ομάδα και το πώς έχει βιώσει μέρα με τη μέρα στις προπονήσεις: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, τα παιδιά με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Νομίζω ότι από κει και πέρα, μέρα με τη μέρα είναι όλο και καλύτερα όσο αφορά εμένα. Είναι μια ωραία εμπειρία κι ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πετύχει η ομάδα τους στόχους στα επόμενα παιχνίδια»

Για το κίνητρο του να παίζεις στην Εθνική: «Πλέον δεν αγωνίζεσαι για κάποιο σύλλογο, αγωνίζεσαι για τη χώρα σου, μόνο και μόνο από σεβασμό και τιμή για το εθνόσημο θα πρέπει να τα δίνεις όλα, χωρίς να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο. Από κει και πέρα, αν μπορέσεις να επωφεληθείς από καλές εμφανίσεις μέσω της Εθνικής, αυτό είναι σίγουρα καλύτερο για εσένα. Απλώς δεν πρέπει να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο πέρα από το ότι πρέπει να τα δώσεις όλα για την εθνική ομάδα».

Για τη δυνατότητα που του δίνεται μέσω της Εθνικής να κινήσει το ενδιαφέρον σε συλλογικό επίπεδο: «Όχι, δεν νομίζω, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Βήμα-βήμα γενικά είναι το σκεπτικό μου έως τώρα και γι’ αυτό τώρα το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι με την Ιταλία, το ίδιο όσο αφορά και εμένα».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube