· Ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα την περασμένη αγωνιστική να ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν να κερδίσει τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, όπως είχε κάνει σε όλα τα προηγούμενα μεταξύ τους εντός έδρας παιχνίδια στην ιστορία του.

· Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός πολύ απλά θα εκμεταλλεύονταν το όποιο αποτέλεσμα στο πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος, το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Τούμπα, το οποίο κι έληξε όπως ξέρουμε ισόπαλο με 0-0. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός κερδίζοντας τον Παναιτωλικό, θα ήταν μόνος πρώτος στη βαθμολογία με +2 από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά και θα ανέβαζε τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στο +7! Μόλις την 4η αγωνιστική.

· Αντ΄ αυτών, ο Ολυμπιακός έφερε το τραγικό 0-0 με το Αγρίνιο, κι όχι μόνο δεν αξιοποίησε το θεωρητικά ιδανικό γι΄ αυτόν αποτέλεσμα στην Τούμπα, καθώς παρέμεινε ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ και στο +5 από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η ΑΕΚ.

· Σαν να μην φτάνει, όμως, αυτό υπάρχει μπροστά της η επόμενη, 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται τούτη τη φορά στην πιο δύσκολη θέση απ΄ όλους τους διεκδικητές! Διότι, από τη μία ο ίδιος παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ παίζει στο Βόλο, η ΑΕΚ στην ουδέτερη Λεωφόρο με την Καλλιθέα κι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανσερραϊκό! Δηλαδή, όλοι οι άλλοι λογικά θα κερδίσουν κι ο ίδιος θα πρέπει να δώσει μία μεγάλη μάχη στο Χαριλάου απέναντι στον Άρη, που εκτός όλων των «γνωστών» άλλων προέρχεται από ήττα ουσιαστικά με κάτω τα χέρια από τον ΟΦΗ στην Κρήτη και διψάει για ανάκαμψη.



· Για να μην τα πολυλογούμε, ο Ολυμπιακός εφόσον οι άλλοι δεν την πατήσουν όπως την πάτησε ο ίδιος από τον Παναιτωλικό, που το πιο πιθανό είναι να μην την πατήσουν, μπορεί να βρεθεί, ακόμη και με μία ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη, που δεν το λες και κακό αποτέλεσμα, στην εξής θέση: να έχει πέσει από την κορυφή, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ δύο πόντους μπροστά του, τον δε Παναθηναϊκό να τον έχει πλησιάσει στους τρεις πόντους. Και, βεβαίως, αν χάσει, το πράγμα θα γίνει ακόμη χειρότερο, καθώς η διαφορά του από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πάει στο -3 και από τον ΠΑΟ στο +2.

· Άρα, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει στο πιο δύσκολο μέχρι τώρα παιχνίδι του πρωταθλήματος, στο Χαριλάου, να ρεφάρει την γκέλα του με τον Παναιτωλικό! Αν δεν θέλει να συμβούν όσα κατέγραψα πιο πάνω. Κι εδώ ίσως φανεί, κατά πόσο το ταρακούνημα της ομάδας από την γκάφα της με το Αγρίνιο, ήταν τόσο δυνατό όσο χρειάζονταν για να την συνεφέρει ακριβώς ενόψει του Άρη.

· Το πράγμα είναι ας το πούμε απλό: κερδίζει ο Ολυμπιακός στο Χαριλάου και, θεωρητικά, παραμένει στη βαθμολογία ως έχει. Δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός στο Χαριλάου και για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική είναι ο χαμένος.

·
Παρεμπιπτόντως, μετά το Μασούρα, ούτε ο Ρέτσος, όπως είχα προϊδεάσει το μεσημέρι στην εκπομπή, θα είναι στην αποστολή για τη Θεσσαλονίκη. Δεν θα είναι ούτε τα πέντε παιδιά της Κ19.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube