Δύο πράκτορες -και ναι σωστά καταλάβατε, ο ένας της CIA και ο άλλος της KGB- μια γοητευτική κόρη ενός εξαφανισμένου ανατολικογερμανού επιστήμονα και ο Ψυχρός Πόλεμος στο απόγειό του τη δεκαετία του ’60….

Αρκετοί ίσως να σκέφτηκαν ήδη «άσε φίλε, το ‘χω ξαναδεί το έργο»… Αμ δε, όχι φίλε μου, αυτό το έργο δεν το ΄χεις ξαναδεί. Με την υπογραφή του Γκάι Ρίτσι, το μαγικό άγγιγμα του οποίου «απογείωσε» τον Σέρλοκ Χολμς και ένα κάστ που βασίζεται σε εντελώς διαφορετική λογική και προσέγγιση στο συγκεκριμένο είδος ταινιών, το «Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E» υπόσχεται πολλά και πραγματοποιεί περισσότερα.



Λίγα λόγια για το… έργο, από τον Νικόλα Ακτύπη

Ο Ναπόλεον Σόλο (Χένρι Καβίλ, «Man of Steel») είναι ο πράκτορας της CIA και ο Ίλια Κουριάκιν (Άρμι Χάμερ, «The Social Network») το αντίπαλο δέος της KGB. Υπό… φυσιολογικές συνθήκες, όπως αυτές θεωρούνται τη δεκαετία του ’60, η καθημερινότητα των δυο τους θα εξαντλούνταν σε μια διαρκή προσπάθεια να κατασκοπεύσει ο ένας τον άλλον. Η ισορροπία στη ζωή των δύο ανδρών διαταράσσεται -όπως συμβαίνει συνήθως- από μία γυναίκα, που εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας.



Η Αλίσια Βικάντερ γνωστή από την παρουσία της στην ταινία «Ex Machina», ενσαρκώνει την Γκάμπι Τέλερ, μια ανατολικό-Γερμανίδα μηχανικό αυτοκινήτων (στοιχείο παντελώς αδιάφορο) και παράλληλα αποξενωμένη κόρη του δρα Ούντο Τέλερ (εδώ αρχίζουν τα σημαντικά), ενός τύπου που τον θέλουν όλοι περισσότερο και από τους αριθμούς του τζόκερ.



Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι ακολουθεί από αυτό το σημείο και μετά, δηλαδή από τη στιγμή της δημιουργίας μιας «ανίερης συμμαχίας» που στόχο έχει τη σωτηρία του κόσμου, που πάντα ως θέμα έχει την πλάκα του. Αυτός είναι άλλωστε κι ένας βασικός πυλώνας της ταινίας. Ο Γκάι Ρίτσι προσπάθησε και κατάφερε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που φέρνει στο θεατή εσάνς της δεκαετίας του ’60, θέτοντας ακόμη και τα αναπόφευκτα σε τέτοιες περιπτώσεις κλισέ στην υπηρεσία του σκοπού του.



Ο ίδιος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Λάιονελ Γουίγκραμ, στην τρίτη συνεργασία τους μετά τους δύο κινηματογραφικούς «Sherlock Holmes», ενώ το κάστ συμπληρώνουν οι Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι («The Great Gatsby»), Τζάρεντ Χάρις («Sherlock Holmes: Game of Shadows») και ο Χιού Γκραντ στον ρόλο-έκπληξη του Γουέιβερλι.

Πάρτε μια γεύση!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube