ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για την επιστροφή στις νίκες στο μεγάλο ντέρμπι που θα ολοκληρώσει την τέταρτη αγωνιστική της Volleyleague την Κυριακή στις 20.00 στο κλειστό της Γλυφάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες από Κηφισιά και Ολυμπιακό, με τον Χόρχε Ελγκέτα στην προσπάθεια αυτή να έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Βαλεντίν Μπουρκόφσκι. Το δελτίο του Ουκρανού εκδόθηκε την Παρασκευή και θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους «πράσινους», ενώ εκτός θα μείνει ο τραυματίας Πέτρος Πέτρογλου.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε τη σημασία του ματς, καλώντας τον κόσμο της ομάδας να σταθεί στο πλευρό του. «Η λέξη ντέρμπι λέει πολλά και από μόνη της... Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε τη νίκη για να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο ύστερα από δύο... στραβοτιμονιές. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στο ματς με τον Ολυμπιακό και με την εμφάνισή της απάλυνε τις εντυπώσεις από την εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά. Βελτιώνεται σιγά-σιγά και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και την Κυριακή. Παίζουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στους οπαδούς μας στους οποίους χρωστάμε κάτι από το προηγούμενο ματς. Η συμμετοχή του Μπουρκόφσκι είναι ένα μεγάλο συν. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη με όλες ματς τις δυνάμεις».

Η επιστροφή στις νίκες είναι ο στόχος και για τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική απ’ την Κηφισιά. Στην δεύτερη εκτός έδρας δοκιμασία η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα διεκδικήσει το διπλό χωρίς τον Θανάση Πρωτοψάλτη, καθώς η θλάση που αντιμετωπίζει στα πλευρά τον κράτησε εκτός προπονήσεων τις τελευταίες μέρες.

Στη νέα αρχή που θέλει να κάνει η ΑΕΚ στάθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος στάθηκε στην απουσία του Πρωτοψάλτη: «Η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή. Ξέχωρα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει έχει πολύ δυνατή ομάδα και καλό προπονητή. Είναι ακόμα μια μεγάλη δοκιμασία για την ομάδα μου και πρέπει να πιάσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε τη νίκη που είναι και ο στόχος μας. Η απουσία του Πρωτοψάλτη από τις προπονήσεις είναι ένα σοβαρό ζήτημα που θα το αντιμετωπίσουμε ως ομάδα».

Η προϊστορία των δύο ομάδων πάντως, δίνουν ισχυρό προβάδισμα (14-4) στον Παναθηναϊκό, όμως οι τέσσερις νίκες που έχει πάρει η ΑΕΚ είναι όλες στο γήπεδό της.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube