Πολύ ψηλά στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται οι ομάδες από την πιο απομακρυσμένη ηπειρωτική περιοχή της χώρας, τη Θράκη.

Ο Πανθρακικός κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από την έδρα του Παναθηναϊκού και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Λεωφόρου, ενώ η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ πέτυχε την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της στην Α' Εθνική.

Ο ΠαναθηνΑϊκός δεν είχε ηττηθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την πρώτη κατηγορία από την 1η Σεπτεμβρίου 2002, όταν η Προοδευτική τον νίκησε με 1-0 με ένα τυχερό γκολ του Γιώργου Πουλόπουλου. Από τότε πέρασαν 65 αγώνες χωρίς ήττα, μέχρι που οι παίκτες του Ακη Μάντζιου έσπασαν αυτό το εκπληκτικό σερί.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη σημείωσε είναι την μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της στην Α' Εθνική με το χθεσινό 5-1 επί της Καλλονής. Μάλιστα, η Skoda είχε πετύχει πέντε γκολ μακριά από την έδρα της μόνο μία φορά, όταν επικράτησε με 5-2 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στις 25/2/1990.

Με τρία γκολ διαφορά είχε νικήσει και στην Καβάλα (4-1), στις 4/6/1995 και άλλη μια φορά στη Νέα Σμύρνη (3-0), στις 24/11/2002.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Ξάνθη