Ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέση του γκρουπ έμεινε η Σταντάρ Λιέγης που κέρδισε με 2-1 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στο «Μορίς Ντουφρασν», για την τέταρτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του φετινού Europa League, με τους ηττημένους να χάνουν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την πρόκριση στους «32» από σήμερα.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό και οι δύο ομάδες έπαιξαν ως επί το πλείστον μάλλον συντηρητικά.

Μετά το ημίωρο, ο ρυθμός ανέβηκε κάπως, με τους γηπεδούχους να έχουν πρώτοι την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, στο 33’, αλλά τον Ρένοφ να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ το σουτ του Τσίμιροτ από τα 20 μέτρα…

Οι «αετοί» απάντησαν δύο λεπτά μετά, όταν ο Σο βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πάσαρε από το ύψος του πέναλτι την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Σίλβα, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μποντάρ!

Ενώ στο 45ο λεπτό ο Χάσεμπε απέτυχε να διώξει, με τη μπάλα να φτάνει στον Κοπ μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε… χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας και το 0-0 παρέμεινε.



Στην επανάληψη, το σκηνικό αρχικά δεν άλλαξε, μέχρι που η Σταντάρ πέτυχε το… πολυπόθητο για εκείνην γκολ. Όταν, από κόρνερ του Αμαλάχ και κεφαλιά-πάσα του Εμόντ, ο αμαρκάριστος Βανχόισντεν με νέα κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 1-0, στο 56’!

Έχοντας πάρει το μομέντουμ, οι Βέλγοι πίεσαν και για ένα δεύτερο τέρμα, φτάνοντας πολύ κοντά σε αυτό στο 63ο λεπτό. Με τον Ρόντε να «στρώνει» άθελά του τη μπάλα στον Εμόντ, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ…

Κι αφού δεν έγινε το 2-0, έγινε τελικά το 1-1, δύο λεπτά μετά. Με τον Κόστιτς να εκτελεί αριστοτεχνικά απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μποντάρ, ισοφαρίζοντας για λογαριασμό της Άιντραχτ!



Παράλληλα, στο 69’, ο διαιτητής καταλόγισε αρχικά πέναλτι, σε ανατροπή του Ρόντε από τον Λαϊφη… χιλιοστά έξω από την περιοχή της Σταντάρ, για να υποδείξει τελικά φάουλ με τη βοήθεια του επόπτη.

Τελικά, ο Κόστιτς ανέλαβε την εκτέλεσή του τρία λεπτά αργότερα, από παρόμοιο σημείο με εκείνο της ισοφάρισης, για να αστοχήσει ωστόσο… απελπιστικά.

Η ομάδα της Λιέγης πίεσε στη συνέχεια και πάλι, για το 2-1, αλλά δεν βρήκε τρόπο να «διασπάσει» την γερμανική άμυνα. Μάλιστα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κόστιτς βγήκε στην κόντρα και έχασε… ανεπανάληπτη ευκαιρία για να κάνει το 1-2!

Ωστόσο, η Σταντάρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ουλαρέ έβγαλε μια ωραία σέντρα για τον Λεστιέν, ο οποίος έκανε την προβολή και πέτυχε το τελικό 2-1, στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου της αναμέτρησης!



Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Βιτόρια Γκιμαράες-Άρσεναλ 1-1
(90’+1’ Ντουάρτε-81’ Μουστάφι)

Σταντάρ Λιέγης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
(56’ Βανχόισντεν, 90’+4’ Λεστιέν-65’ Κόστιτς)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Άρσεναλ (11-3) 10
2. Σταντάρ Λιέγης (5-7) 6
3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-6) 6
4. Βιτόρια Γκιμαράες (3-7) 1

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Βιτόρια Γκιμαράες-Σταντάρ Λιέγης (27/11)
Άρσεναλ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (28/11)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube