Ιστορία έγραψε η τερματοφύλακας των Η.Π.Α., Χόουπ Σόλο, στο χθεσινό παιχνίδι ενάντια στη Γαλλία, στο Μπέλο Οριζόντε, καθώς έφτασε τις 200 συμμετοχές με το εθνόσημο της χώρας της.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ, αφού κανένας άλλος τερματοφύλακας, είτε του ενός ή του άλλου φύλου, δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αφήσει ακόμα πίσω και τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν (161συμ.-Ιταλία).

Η 35χρονη τερματοφύλακας, που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις της ότι η Βραζιλία είναι μια επικίνδυνη χώρα, παρά τις αποδοκιμασίες που αντιμετώπιζε κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, στον αγώνα με τους «τρικολόρ», πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση.

«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα, είναι το γεγονός ότι έπαιξα το πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο που θα μπορούσα να παίξω κι η ομάδα μας τα κατάφερε μέχρι τον τελικό», είπε η Σόλο μετά την αναμέτρηση με τη Γαλλία.

Τώρα, η Σόλο και οι συμπαίκτριές της έχουν το βλέμμα στραμμένο στον τελικό, όπου θα κοιτάξουν να διατηρήσουν το «θρόνο» τους και να διεκδικήσουν το πέμπτο τους χρυσό μετάλλιο (σε έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες), στις 19 Αυγούστου, στο Μαρακανά.

Αν καταφέρουν και ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, η Αμερική θα γίνει η πρώτη εθνική, και από άνδρες και από γυναίκες, που κατακτά χρυσό σε Ολυμπιακούς μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, back to back.

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube