· Μέσα στο καλοκαίρι οι ομάδες μας έχουν δώσει ήδη 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια: 5 ο ΠΑΟΚ κι από 3 οι Παναθηναϊκός κι Ατρόμητος.
· Με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι Ατρόμητου-Φενέρμπαχτσε, ο απολογισμός τους, αναφορικά με την παράμετρο διαιτησία, είναι αρνητικός: έχουν οι ομάδες μας τρεις εις βάρος τους αποβολές και τρία εις βάρος τους πέναλτι!
· Η διαιτησία του Ιταλού χθες στο Περιστέρι ήταν πράγματι «που σε πονεί και που σε σφάζει». Στα άλλα ματς, για να είμαστε ρεαλιστές, δεν ήταν έτσι. Αν και στο ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Τρνάβα, οι Νορβηγοί διαιτητές τον είχαν φρενάρει όντως τον ΠΑΟΚ.
· Σίγουρα το θέμα διαιτησία στα παιχνίδια της Ευρώπης, καίει όλες τις ομάδες μας. Και τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα, που θα μπουν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί άμα είναι να σε πάνε καροτσάκι, δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι, όταν σε τέτοιο επίπεδο, θα έχεις να αντιμετωπίσεις από μεγάλους συλλόγους έως και θηρία.
· Τώρα οι ομάδες μας παίζουν με λιγότερο δυνατούς αντιπάλους η, πάνω κάτω στα μέτρα τους (εξαίρεση η Φενέρ) και φαίνεται να υπάρχουν «θέματα». Με συνέπεια να σκεφτόμαστε, τι θα γίνει όταν βρεθούν αντιμέτωποι με πιο σημαντικούς συλλόγους…
· Πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς. Και για να μην είμαστε και υπερβολικοί και κυνηγοί μαγισσών, ας δούμε και την πραγματικότητα: ο Μιγκέλ Βίτορ έπρεπε να αποβληθεί στο ΠΑΟΚ-Τρνάβα. Όπως κι ο Σάντσεθ στο ΠΑΟ-Μπριζ, σε παιχνίδι που άλλωστε δόθηκαν δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.
· Από την άλλη, αναρωτιέσαι για την αντιμετώπιση του Ατρόμητου χθες από τον Ιταλό ρέφερι. Μήπως έχει να κάνει με την επιστροφή της Φενέρ στην Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό της από την ΟΥΕΦΑ; Η, μήπως «απλά» επειδή είναι άλλο μέγεθος η μία ομάδα κι άλλο η άλλη ομάδα.
· Αν θέλετε, να το πάω λίγο πιο μακριά: μήπως όλοι οι σύλλογοι μας κι ειδικά αυτοί που "μία φορά την εβδομάδα" τα βάζουν με την ΕΠΟ και την ελληνική διαιτησία, πρέπει να το δουν κάπως διαφορετικά; Μήπως ο όλος θόρυβος που δημιουργείται, τελικά αποβαίνει εις βάρος όλων; Μήπως στην ΟΥΕΦΑ λένε «αυτοί μας έχουν πρήξει, ας τελειώνουμε μαζί τους»;
· Μπορεί να είναι και χαζομάρες όλα αυτά, όμως πιστεύει κανείς ότι το όλο σκηνικό που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δίνει πόντους στις ομάδες μας όταν παίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης;...
· Ας θυμηθούμε ότι όταν η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΕΠΟ) ήταν δυνατή (π.χ. κυρίως επί Γκαγκάτση, αλλά κι επί Σαρρή ένα διάστημα), οι ομάδες μας, η εθνική κι οι σύλλογοι, όλοι, είχαν τα λιγότερα προβλήματα με τη διαιτησία στις διεθνείς τους υποχρεώσεις…
· Γιατί όσο πιο ισχυρή είναι μία εθνική ομοσπονδία, τόσο πιο δυνατοί είναι κι οι σύλλογοι σε επίπεδο διεθνών σχέσεων.