Έχοντας αποκλειστεί αμφότερες στο προ τετραετίας Μουντιάλ στην φάση των ομίλων και στους «16», Κροατία και Νιγηρία αναμετρώνται σήμερα (22:00-ΕΡΤ1) στο Καλινινγκραντ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, σε μια… πολλά υποσχόμενη αναμέτρηση!

Άλλωστε, λαμβάνοντας υπόψη μας τις τέσσερις ομάδες που εμπλέκονται στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης, η… τύχη θα ευνοήσει τους τολμηρούς. Προσθέσετε σε αυτό πως αμφότερες οι ομάδες παίζουν με το… πόδι στο γκάζι αλλά και ότι αμφότερες θέλουν να κάνουν ένα πετυχημένο ξεκίνημα και η διασκέδαση όσων παρακολουθήσουν το ματς φαντάζει εγγυημένη.

Η Κροατία μπορεί να πάρει κουράγιο από το μοναδικό παιχνίδι που έχει δώσει σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε αφρικανική ομάδα ως τώρα. Στη διοργάνωση που έγινε στη Βραζιλία, το 2014, όταν η «χρβάτσκα» πέτυχε τέσσερα τέρματα απέναντι στο Καμερούν, στην τελευταία της νίκη σε αυτό το επίπεδο!

Ωστόσο, οι «σούπερ αετοί» έχουν επίσης… γλυκές αναμνήσεις από το πιο πρόσφατο χρονικά συναπάντημα τους με ομάδα από τα Βαλκάνια. Βλέπετε, προ τετραετίας, κατέγραψαν την τελευταία τους επιτυχία στα έξι τελευταία ματς που έδωσαν σε επίπεδο Μουντιάλ, όταν και νίκησαν με 1-0 τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Η ατμόσφαιρα στο «στρατόπεδο» της Κροατίας στο Ροσχίνο ήταν… ανάλαφρη, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αλλά τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια προσπάθεια σιωπηρής συγκέντρωσης στην πρεμιέρα. Οπαδοί και δημοσιογράφοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους κατά πόσο αυτή η ομολογουμένως «χρυσή» γενιά Κροατών μπορεί να… λάμψει.

Τα δύο μεγάλα ερωτηματικά, σε αγωνιστικό επίπεδο, έχουν να κάνουν αφενός με τη θέση του αριστερού μπακ, εκεί όπου ο Ιβάν Στρίνιτς είναι το μεγάλο φαβορί για να ξεκινήσει, αλλά και τον ρόλο που θα δοθεί στον ταλαντούχο Αντρέι Κράμαριτς…

Μετά τις πρόσφατες «φιλικές» ήττες από την Αγγλία και την Τσεχία η αυτοπεποίθηση όλων στη Νιγηρία έχει δεχθεί ένα… ηχηρό χτύπημα. Ωστόσο, ο Γκερνοτ Ρορ και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να επανακάμψουν και να σβήσουν κάθε αμφιβολία, έχοντας στο μυαλό τους πως το «τρίποντο» απέναντι στην Κροατία, που είναι το φαβορί, θα τους βάλει σε θέση οδηγού αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση!

Οι πιθανές συνθέσεις:

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Ρέμπιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Νιγηρία: Ουζόχο, Ιντόβου, Αμντουλάχι, Ομερούο, Τρουστ-Εκόνγκ, Εντίντι, Ετέμπο, Όμπι Μίκελ, Μόουζες, Ιβόμπι, Ιγκάλο.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Ιταλία)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube